Dr. Petre Gorgon, candidat PMP la Consiliul Local Braşov: „Avem nevoie de o strategie de asigurare a securităţii cetăţenilor, în perioade de criză”

Pandemia de COVID-19  a demonstrat că Brașovul, la fel ca toate celelalte zone ale țării, nu este pregătit să înfrunte o criză sanitară de proporții și nici nu are la dispoziție o politică cu măsuri ferme în acest domeniu.

În acest context, PMP propune autorităților locale să  creeze o strategie de asigurare a securităţii medicale şi sociale a cetățenilor din municipiul Brașov, în perioade de criză.

Propunerea îi aparţine doctorului Petre Gorgon, candidat al PMP la Consiliul Local. Acesta spune că ideea are în vedere, într-o măsură importantă, populaţia vulnerabilă a oraşului, care în situaţiile de criză riscă să nu aibă acces la servicii strict necesare.

„Asigurarea securităţii populaţiei în astfel de situaţii porneşte, în primul rând, de la a avea o imagine clară a populaţiei vulnerabile, care prezintă risc. Următorul pas este implicarea mai mare a autorităţilor locale în acest domeniu, prin verificarea şi nu neapărat prin sancţionarea, ci prin conştientizarea celor care pot reprezenta factori de risc. Instruirea şi pregătirea autorităţilor locale pentru tipurile noi de situaţie de risc ce pot apărea, trebuie, de asemenea, să fie o parte a acestei strategii menite să asigure securitatea populaţiei în perioadele de criză. Măsurile care se  pot impun a fi luate pentru protejarea comunității sunt atipice, se modifică constant şi crează într-adevăr o stare generală de panică generală, teamă şi nesiguranţă, de aceea trebuie să fim pregătiţi mai bine de acţiune”, a explicat dr. Petre Gorgon.

Alte articole:   Idei de cadouri pentru iubita ta, în contextul inflației crescute

Ca parte a strategiei de asigurare a securităţii populaţiei în perioadele de criză, dr. Gorgon propune şi crearea unor grupuri permanente de voluntariat, pe structura unor organizaţii sau asociaţii locale.

„Avem nevoie de o implicare mai mare, atât a comunităţii, cât şi a autorităţilor, iar astfel de structuri de voluntariat ar asigura legătura dintre cele două părţi, în beneficiul cetăţenilor, şi mai ales al populaţiei vulnerabile. Aceste structuri de voluntariat pot fi susţinute prin suport tehnic şi prin instruire de către autorităţi. Şi nu în ultimul rând, aşa cum ne-a demonstrat şi această situaţie de pandemie, avem nevoie de o comunicare mult mai bună, de la autorităţile centrale la cele locale, şi mai departe, aici, la nivel local, între instituţii şi cetăţeni,  pentru împărţirea rapidă a responsabilităţilor fiecăreia, atunci când este nevoie”, a completat dr. Petre Gorgon.

Alte articole:   Angajații Boeing au acceptat ultima ofertă salarială a companiei și vor înceta greva

Propunerea PMP de crearea a unui set de măsuri pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor din aglomerarea urbană care este Braşov are în vedere, printre altele, situaţiile ca cea în care de aflăm acum, de pandemie – o situaţie pe care preşedintele PMP, Costel Mihai spune că autorităţile nu au ştiut să o gestioneze ferm şi coerent în primele ei săptămâni.

„În echipa pe care o propun pentru Consiliul Local avem profesionişti care, prin specializarea şi experienţa lor, pot pune umărul la crearea unei astfel de strategii, care să dea Braşovului şi cetăţenilor săi siguranţă în orice situaţie de criză. De aceea, susţin această propunere a doctorului Petre Gorgon, un om cuo bună pregătire şi cu experienţă în acest domeniu”, a declarat viceprimarul municipiului, Costel Mihai, în calitate de preşedinte al PMP Braşov şi candidat la Primăria şi Consiliul Local Braşov.

Alte articole:   Italia, cunoscută la nivel mondial pentru uleiul său extravirgin de măsline de înaltă calitate, a pierdut aproximativ 23% din suprafețele cultivate cu măslini în ultimii 10 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate