Două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în Codlea. Unde vor fi amplasate

Două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în Codlea. Unde vor fi amplasate

Două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate în municipiul Codlea.

Municipiul Codlea a obţinut finanţare pentru două stații de reîncărcare a maşinilor electrice, anunţă primarul Mihai Cîmpeanu.

Administrația Fondului de Mediu a aprobat marţi, 25 iulie, cererea de finanțare pentru realizarea a două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu mai multe puncte de încărcare rapidă.

Potrivit primarului Mihai Cîmpeanu, contractul de finanţare neramburabilă cu AFM este în valoare de 558.704,54 de lei.

Cele două stații vor fi amplasate astfel:

  • 1 în Centrul Civic
  • 1 în Centrul Istoric

„Valoarea acestei finanţări nerambursabile se ridică la suma de 558.704,54 de lei și vine prin <<Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităț>>”, a explicat Mihai Cîmpeanu.

Această finanțare implică următoarele componente: proiectare, studiu de fezabilitate, verificare tehnică a proiectului, proiect tehnic, consultanță aferentă și achiziția stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice, lucrări de construcții și montaj aferente, instalații electrice de la punctul de delimitare, informare, brevete, licențe, etc.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

Consider că această investiție reprezintă punctul de pornire într-un nou mod de abordare a problemelor de mediu existente în localitatea noastră și un pas înainte în ceea ce privește proiecția viitorului nostru„, a tarnsmis primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate