Două şcoli din județul Brașov vor primi calculatoare, prin proiectul Dăm Click pe România

Două şcoli din județul Brașov vor primi calculatoare, prin proiectul Dăm Click pe România

Două şcoli din județul Brașov vor primi 30 de calculatoare, prin proiectul Dăm Click pe România.

Peste 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în prima parte a ediției Dăm Click pe România 2024, către 152 de instituții educaționale din 37 de județe ale țării.

În urma apelului derulat în perioada 15 aprilie-12 mai 2024, 152 organizații din țară vor primi un total de 2.000 de calculatoare recondiționate, ajungând astfel la 25.896 de beneficiari.

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 15 Aprilie și 12 Mai, la finalul căruia 168 de aplicații au fost înscrise.

Alte articole:   VIDEO Fetiţă de 3 ani, preluată de un elicopter SMURD după ce a căzut de la etajul unei pensiuni din judeţul Alba

Astfel, 152 de instituții educaționale din 37 de județe ale țării, printre care două şcoli din judeţul Braşov vor primi calculatoare.

„106 şcoli şi 42 de organizaţii şi 4 instituții sociale din 37 de județe ale țării vor beneficia de 2,000 calculatoare recondiționate în atelierul educlick, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație”, potrivit educlick.ro

Cele două şcoli din judeţul Braşov care vor primi 30 de calculatoare sunt:
  • Școala Gimnazială Nr.3 „Pompiliu Dan”, Zărnești
  • Școala Gimnazială Măieruș

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

Alte articole:   Ateliere de vacanță la Reduta: Fire, Ițe și Tradiții

Începând de luna viitoare va  începe livrarea echipamentelor IT din acest apel cu sprijinul Kaufland Romania și OMV Petrom.

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate