Două filme americane de top pe care să le vezi la Castelul Bran pe 7 și 8 iunie, la American Independent Film Festival

Două filme americane de top pe care să le vezi la Castelul Bran pe 7 și 8 iunie, la American Independent Film Festival

În premieră anul acesta, American Independent Film Festival (AIFF), festivalul de filme americane independente de la București, își răsfață publicul cu experiența cinematografică în aer liber în cadrul magic al Castelului Bran, pe 7 și 8 iunie.

HIT MAN,cel mai recent film al multipremiatului regizor Richard Linklater, cel care ne-a dat seria romantică Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight va deschide festivalul, vineri, pe 07 iunie, la lăsatul nopții, de la ora 21:30. Sâmbătă, 08 iunie, tot de la 21:30, spectatorii o vor regăsi pe Kristen Stewart (eroina celebrei serii Twilight) în Love Lies Bleeding, o poveste de dragoste queer căreia renumitul critic de film de la The Guardian, Peter Bradshaw, îi acordă 5 stele din 5. Acesta descrie filmul ca pe „o poveste violentă despre sporturi extreme, dragoste interzisă și o mulțime de crime, care ar putea fi un nou clasic al genului grindhouse, dar subtilitatea feroce a lui Stewart o ridică la cu totul alt nivel”. Ambele filme vor fi introduse de Rose Kuo, producătoare americană, invitată a AIFF, care a lucrat cu regizori ca ​​Paul Schrader sau Martin Scorsese.

Bilete: https://eventbook.ro/hall/castelul-bran
Trailer festival: https://t.ly/IACM
Detalii despre program și filme: https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/bran/

Kristen Stewart este protagonista unei povești de dragoste queer din lumea bodybuilding-ului și a crimei organizate în Love Lies Bleeding / Dragoste, minciuni și sânge, un thriller neo-noir care a avut premiera la Sundance anul acesta. În 1989, o manageră de sală de sport, Lou (Kristen Stewart) se îndrăgostește de o culturistă ambițioasă, Jackie (Katy O’Brian) care se antrenează la sala ei. Povestea lor de dragoste se complică considerabil după ce Jackie se implică în lumea crimei organizate din care face parte familia lui Lou. Love Lies Bleeding este al doilea film al regizoarei britanice Rose Glass, care a luat în 2020 premiul pentru regie de debut la British Independent Film Awards (BIFA), iar din distribuție mai fac parte Jena Malone (Donnie Darko, The Hunger Games, The Neon Demon, Nocturnal Animals), Anna Baryshnikov (Manchester by the Sea) și Ed Harris (Pollock, The Hours, Westworld). Filmul este distribuit în România de Bad Unicorn și va intra în cinematografe pe 05 iulie.

AIFF 8 organizează pentru prima oară în istoria festivalului și a Castelului Bran proiecții de filme în premieră în curtea castelului. Propunerea AIFF 8 este cea de a reconecta publicul român, dar și potențiali turiști străini, cu frumusețea cinema-ului în aer liber, accentuată de setting-ul unic și de atmosfera uluitoare a unuia dintre cele mai frumoase locuri din România.

Proiecțiile de film încep la ora 21:30, spectatorii vor putea intra în spațiu începând cu ora 20:00.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate