Dosare penale pentru șoferii care au continuat petrecerea de Revelion și la volan!

Dosare penale pentru șoferii care au continuat petrecerea de Revelion și la volan!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 01 ianuarie 2023, în jurul orei 06,45, la semaforul situat pe bulevardul Saturn din municipiul Brașov a fost depistat un autoturism, care staționa, cu motorul pornit, în interiorul autovehiculului aflându-se conducătorul auto care nu reacționa și nu răspundealazgomotele provocate de participanții la trafic.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat șoferul ca fiind un bărbat, în vârstă de 36 ani, iar din primele cercetări au stabilit faptul că acesta adormise la volanul autoturismului, în timp ce aștepta la semafor.

Procedându-se la testarea acestuiaa din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,53 mg/l alcool pur. În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Dosar penal pentru alcoolemie

  • La data de 02 ianuarie 2023, în jurul orei 00.25, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Făgăraș au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 44 ani, care conducea un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1948 din municipiul Făgăraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,76 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Accident rutier la Budila

  • La data de 01 ianuarie 2023, în jurul orei 07,55, pe strada Morii din localitatea Budila, județul Brașova avut loc un eveniment rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

Din primele cerectări efectuate în cauză. polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism, având direcția de deplasare dinspre strada Morii către Strada Mihai Viteazul, a acroșat un stâlp de tensiune, a lovit poarta de acces și zidul unui imobil, ulterior fiind proiectat pe partea carosabilă. 

La testarea conducătorul auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

Drogat la volan

  • La data de 01 ianuarie 2023, în jurul orei 18,15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 21 ani din județul Prahova, care conducea un autoturism pe strada Valea Cetății din Stațiunea Râșnov, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.

La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cocaină și cannabis.. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dosat instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Recomandările polițiștilor

Atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație, în special a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, consumul acestora scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi, scăzând concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Nu uitați: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte normele legale în vigoare, să respecte regimul legal de viteză, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în teren.

Polițiștii brașoveni acționează zilnic pe raza întregului județ, cu toate mijloacele tehnice din dotare (aparate radar, aparate alcooltest și drugtest) pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care conduc vehicule fără a deține permis de conducere, precum și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte normele legale în vigoare și atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație, în special, a celor referitoare la conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate