Doi politicieni braşoveni, în schiţa Guvernului Ponta

Doi politicieni braşoveni, în schiţa Guvernului Ponta

Liderii USL au avut primele discuţii exploratorii, în care au analizat cine ar putea face parte din guvernul pe care îl va conduce Victor Ponta. PSD şi PNL îşi vor împărţi paritar locurile din viitorul Guvern.

Astfel, senatorul braşovean PSD, Titus Corlăţean, este favorit pentru preluarea ministeruluide Externe, iar deputaţii PSD Iulian Iancu şi Constantin Niţă sunt cele două variante vehciulate pentru preluarea portofoliului Industriilor.

Corlăţean este unul dintre politicienii cu experienţă în afacerile externe, în present fiind preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat. La sfârșitul anului 2001, devenise consilier personal pe probleme de politică externă al premierului social-democrat de atunci, Adrain Năstase. La acea vreme, Titus Corlățean avea experiența a șapte ani în diplomație, dintre care patru în postura de adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei. Doi ani mai târziu, în 2003, Titus Corlățean a devenit secretar de stat pentru românii de pretutindeni, funcție încheiată odată cu instalarea noului guvern, în decembrie 2004. Din decembrie 2008 este senator în Colegiul nr. 2.

Alte articole:   Târgul volant de producători, astăzi, în Piața Unirii

Deputatul Constatin Niţă a mai deţinut funcţia de ministrul al IMM-urilor, Comerțului și Mediului de Afaceri în Guvernul Emil Boc 1.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate