Directoare din MTS, la distractie in hotelul Ministerului din Poiana Brașov cu prietenii, decontată ca protocol

Directoare din MTS, la distractie in hotelul Ministerului din Poiana Brașov cu prietenii, decontată ca protocol

Sindicatul National Sport si Tineret (SNST) din cadrul MTS, membru BNS, a dezvaluit ca o directoare din Minister si-a permis nu doar ca sa incalce regulile privind cazarea turistilor in hotelurile destinate sportivilor, dar impreuna cu apropiatii a si decontat pe protocol cheltuielile…

Din cauza restricțiilor impuse de situația actuală, hotelurile MTS sunt închise pentru turiști în această perioadă, sunt cazați numai sportivi, loturile care vin în cantonamente. Dar regulile impuse de Guvern sunt numai pentru oamenii de rând, nu și pentru cei din conducerea Ministerului Tineretului și Sportului.

Trecând peste toate interdicțiile și prevederile legale, zilele trecute, la Complexul Sportiv Național Poiana Brașov – Hotel Olimpic, a aterizat Diana Soare, director general MTS. Aceasta, însoțită de niște apropiați, s-a cazat fără nici o restricție, ignorând obligația de a se legitima și a se înregistra la recepție, fără măsurarea temperaturii și completarea documentelor obligatorii. De fapt, nu avea cum să se înregistreze oficial  din moment ce este interzisă cazarea altor persoane în afara sportivilor de lot.

Alte articole:   Titularizare: Primele rezultate la proba scrisă a examenului vor fi afişate astăzi

Pentru a fi complet tabloul ilegalităților, doamna director nu a plătit cazarea, spun sindicalistii! Apartamentul prezidențial în care a stat și camera ocupată de cei cu care a venit au fost trecute la capitolul protocol, pentru că „obrazul subțire cu cheltuială se ține!”

„Ne-am întrebat care este situația financiară a directorului general MTS, de ce nu s-a înregistrat și de ce nu a plătit sejurul la munte, cum de apelează la funcția pe care o are pentru a sta pe gratis la hotel. Declarația de avere a doamnei director este impresionantă, veniturile, conturile bancare în lei și în euro și proprietățile sale nu justifică astfel de practici. Diana Soare a venit de câteva luni în MTS, înainte a fost director general la Ministerului Muncii de unde a primit salarii în anul 2019 în valoare de 134.483 de lei – declarație de avere” – noteaza reprezentantii SNST.

Zilele trecute, în același Hotel Olimpic din CSN Poiana Brașov, au fost cazate echipele de scrimă, fete și băieți, iar unul dintre membrii lotului a fost găsit pozitiv. Imediat hotelul a fost evacuat și toate persoanele care au intrat în contact direct, sportivii și salariații, au fost trimise acasă, în izolare.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

Ministerul ar fi trebuit să aloce fonduri speciale pentru aceste situații, iar SNST  a solicitat ca toți salariații care intră în contact cu persoane pozitive la locul de muncă să fie testați pe cheltuiala angajatorului. Veniturile celor din Sport și Tineret sunt prea mici pentru a-si permite testarea de fiecare dată când se confirmă câte un caz cu care au fost în contact.

„Sperăm că se va sesiza Corpul de control al Ministrului Tineretului și Sportului cu privire la aceste abuzuri, la cheltuielile cu cazarea și masa făcute de director și invitații acesteia, dar și cu privire la încălcarea prevederilor Ordinului comun Ministrul Sănătății / Ministrul Tineretului și Sportului care interzice cazarea. Sunt multe ilegalități în MTS și poate ar trebui început cu etajul 1 unde, în ultimele luni, cei mai mulți au fost prezenți doar pe hârtie. Oricum următorul ministru are de făcut multă curățenie dacă vrea cu adevărat să facă ceva, să schimbe situația în care se află Sportul și Tineretul”, mai spun sindicalistii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate