ÎN DIRECT Ce spun edilii brașoveni despre viitorul transportului în comun

ÎN DIRECT Ce spun edilii brașoveni despre viitorul transportului în comun

Reprezentanții Primăriei Brașov au prezentat astăzi ce planuri de viitor au pentru transportul in comun. Este vorba despre transportul metropolitan, transportul elevilor, proiectele de achiziție a mijloacelor de transport în comun ecologice.
Primele localități unde se va introduce transportul metropoitn sunt Cristian, Sânpetru , Bod și Ghimbav, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Cele patru localități urmează să fie deservite cel târziu în 1 iulie 2019, după ce expiră contractele cu actualele firme pe traseele existente.
Primarul George Scripcaru a precizat că, de la 1 ianuarie 2019, RATBV SA trebuie să aibă obligatoriu un traseu extern municipiului Brașov. Consiliul Județean a fost notificat pentru a nu mai aproba trasee pe raza Agenției Metropolitane, după ce actualele avize expiră.

Alte articole:   Partidele și persoanele care au intrat în competiția pentru Consiliul Județean Brașov

Primarul a precizat că traseele trebuie avizate, avantajul este că RATBV SA nu face evaziune fiscală, dar trebuie făcută o analiză asupra stabilirii tarifelor pentru fiecare traseu, precum și subvențiile care trebuie asigurate de fiecare localitate în parte pentru traseele externe, aceasta neputând fi suportată de municipalitatea brașoveană.

Cei de la RAT trebuie să prezinte într-un timp scurt, că le vin autobuzele ecologice, cu propuneri pentru transportul elevilor. Sunt vizate două scenarii: „unul vizează cel în centrul orașului, ca să nu mai blocheze jeep-urile pe Barițiu și să blocheze circulația. Ideeea e ca toți elevii să fie preluați dintr-un loc fix și să fie transportați elevii la unitățile școlare din centru. Aceasta este o idee și se poate face o simulare, iar lumea să înțeleagă acest lucru. Altă idee e să se creeze anumite axe de transport prin Brașov, care să colecteze elevii din Steagu spre  centru, dinspre Bartolomeu și alte zone și să-i debarce în apropierea școlilor. Vor fi autobuze personalizate, dedicate elevilor”, a precizat Scripcaru.

Alte articole:   Autostrada Brașov-Bacău: A fost desemnat câștigătorul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate