Dino Parc Râșnov a avut peste 450.000 de vizitatori anul trecut

Dino Parc Râșnov a avut peste 450.000 de vizitatori anul trecut

Astfel, peste 455.000 de turiști s-au bucurat de experiența unică pe care o oferă parcul, 55.000 de copii și cadre didactice au beneficiat de intrare gratuită pentru programele Școala Altfel și Săptămâna Verde, a câștigat Marele Premiu al Telespectatorilor și titlul de Destinația Anului la categoria „Parcuri de Distracție și Aventură”, dar și premiul „Tripadvisor Travelers Choice Award”, oferit de Tripadvisor, cea mai mare platformă de recomandări turistice la nivel internațional.

Cu aproape jumătate de milion de turiști anual, Dino Parc Râșnov este, cel mai vizitat parc tematic din România. De la deschidere, din anul 2015, parcul oferă vizitatorilor, an de an, experiențe noi și inedite, reușind să rămână cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei. De altfel, peste 96% dintre cei 2.047 respondenți ai unui studiu privind experiența trăită la Dino Parc Râșnov au descris vizita în parc ca fiind „foarte plăcută” sau „plăcută”, iar 38% dintre aceștia au fost dispuși să călătorească mai mult de 250 km pentru a vedea de aproape dinozaurii în mărime naturală.

În 2023, Dino Parc Râșnov a dovedit că este un partener instituțional puternic al sistemului educațional românesc, oferind gratuitate unui număr remarcabil de școlari, preșcolari și profesori însoțitori – peste 55.000 –  aceștia putând experimenta unicitatea parcului, dar și atelierele și expozițiile educaționale. Astfel, prin intermediul ofertei special create pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde, Dino Parc Râșnov și-a întărit angajamentul de a fi un partener credibil al copiilor și cadrelor didactice.

„Suntem, de departe, destinația preferată a familiilor cu copii de toate vârstele, copii dornici să se joace în natură, într-un cadru propice relaxării, dar și al descoperirii informațiilor despre cei 120 de dinozauri, în mărime naturală, atestați științific. Vin și revin cu bucurie pentru că, an de an, investim în dezvoltarea parcului, propunem noi și noi activități creative, educative, incitante, pentru a menține ridicat interesul și dorința de a ne vizita și de a participa la experiența unică pe care o oferim”, a declarat Adrian Apostu, manager general al Dino Parc Râșnov, care a subliniat și că în 2024 vor continua investițiile pentru expunerea celor mai mari dinozauri animatronici, pentru instalarea unor locuri de joacă exclusiviste, care păstrează tematica parcului, dar și pentru amenajarea unor noi spații expoziționale, în colaborare cu parteneri de prestigiu din țară și din străinătate.

Conform studiului menționat, realizat în perioada 8 – 15 februarie 2024, Dino Parc Râșnov este o destinație preferată de familii în proporție de 88%, iar peste 83% dintre respondenți au apreciat cel mai mult expoziția celor 120 de dinozauri în mărime naturală, urmată de vulcanul și platforma care simulează o erupție și un cutremur (5%). Cei mai mulți vizitatori au venit din București și Ilfov (21.6%), Brașov (7.06%), Constanța (5,82%). În ceea ce privește turiștii străini, majoritatea celor care au vizitat parcul au fost din Republica Moldova (58.86%), Spania (9.80%), Germania (7.84%) și Israel (7.84%).

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!