Diniță a recitat din Eminescu la dezbaterea moțiunii pe tema CFR Marfă

Diniță a recitat din Eminescu la dezbaterea moțiunii pe tema CFR Marfă

ion dinitaCamera Deputatilor a dezbatut, luni, motiunea simpla „CFR Marfa – cronica unei alte privatizari esuate”, initiata de 72 de deputati ai PDL si PPDD, în prezenta ministrului de resort, Ramona Manescu, votul final urmând sa fie dat marti.

La dezbateri au participat deputatii Mircea Titus Dobre si Ioan Raducan (Grupul parlamentar al PSD), Mircea Rosca si Relu Fenechiu (Grupul parlamentar al PNL), Mircea Toader si Alexandru Nazare (Grupul parlamentar al PDL), Valentin Blanariu si Mario Ernest Caloianu (Grupul parlamentar al PP-DD), Antal Istvan (Grupul parlamentar al UDMR), Ion Dinita (Grupul parlamentar al PC).

Punctul de vedere al Guvernului a fost sustinut de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Alte articole:   Care va fi structura politică a Consiliului Județean Brașov pentru următorul mandat

Motiunea va fi votata marti.

Deputatul PC Ion Dinita a recitat, la dezbaterea motiunii, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu.

„E usor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune, însirând cuvinte goale ce din coada au sa sune. Critici voi cu flori desarte care roade n-ati adus, e usor a scrie versuri când nimic nu ai de spus”, a recitat Dinita, referindu-se la criticile opozitiei formulate în motiune.

„Privatizarea CFR Marfa nu se poate încadra în categoria unui proces nereusit cu atât mai mult cu cât FMI a subliniat ca procedura nefinalizata a fost putin grabita. Sunt convins ca responsabilii guvernamentali au analizat cu responsabilitate cauzele care au dus la întârzierea acestei privatizari, iar disfunctionalitatile vor fi remediate în cel mai scurt timp”, a spus deputatul PC.

Alte articole:   “Festivalul Bujorului de Munte”, în masivul Ciucaș. Memorial pentru membrii Salvamont Râşnov și Salvamont Bran, decedaţi pe munte

El a apreciat ca noul proces de privatizare „aflat deja în desfasurare va fi unul corect, transparent, profesionist si se va bucura de toate auspiciile pentru o viitoare reusita în avantajul statului român si a oamenilor care lucreaza în sistemul feroviar”.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputatilor, ca motiunea opozitiei pe tema CFR Marfa are „un stil literar-politicanist”, ca CFR Marfa va trece printr-un proces de schimbari, fiind estimata o disponibilizare de circa 1416 persoane.

Ramona Manescu le-a prezentat deputatilor istoria privatizarii CFR Marfa, aratând ca ea este cel de-al saptelea ministru al Transporturilor de la demararea acestui proces de privatizare si ca la momentul învestirii ei în functie stadiul proiectului era foarte avansat. „Procesul de privatizare a CFR Marfa a demarat în 2007 si s-a derulat fara a se finaliza” a precizat Manescu.

Alte articole:   Prof. dr. ing. Gabriel Racovițeanu, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Ea a adaugat ca Guvernul va continua procesul de privatizare luând masurile necesare de „viabilizare a companiei, inclusiv reorganizarea si restructurarea acesteia”.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate