Dîncu: În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu poate fi susţinut economic și nu ar fi practic

Dîncu: În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu poate fi susţinut economic și nu ar fi practic

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, luni seară, că România ”în niciun caz” nu va reveni la stagiul militar obligatoriu, lucru pe care nu-l poate susţine nici economici şi nu este nici practic.

Dîncu afirmă că, în prezent, se au în vedere armate de profesionişti, relatează News.ro.

”Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii… Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi (…) Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării exclude posibilitatea ca în România să se revină la stagiul militar obligatoriu.

”În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a explicat Ministrul Apărării.

El a spus că nu se pune problema mobilizării tuturor persoanelor cu vârste între 18 și 60 de ani, în cazul ipotetic al unui conflict.

”Nu poţi să negi orice participare la un conflict ca şi cetăţean al unei ţări, asta nu poţi să spui”, a mai afirmat Dîncu, precizând, însă că persoanele fără pregătire militară nu vor merge pe front.

Dîncu a mai spus că legile din domeniul apărării trebuie modificate, pentru că unele datează dinainte de aderarea României la NATO.

Alte articole:   Medicamentul Ozempic va fi retras de pe piața din România

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate