Dezbatere publică pe tema parcării subterane de la Gara Brașov. Colibane, fă-te că muncești!

Dezbatere publică pe tema parcării subterane de la Gara Brașov. Colibane, fă-te că muncești!

Primăria Brașov organizează astăzi o nouă consultare publică a locuitorilor pe teme de interes pentru comunitate, de această dată tema fiind reamenajarea zonei din fața gării Brașov. În locul terminalului RAT și a parcării din fața gării este propus un spațiu de relaxare, sub forma unei piațete, sub care va fi amenajată o parcare subterană cu 502 locuri și două pasaje pietonale subterane pentru traversarea b-dului Gării.

Este încă una dintre investițiile întârziate fără motiv de actualul primar Allen Coliban și care au fost începute în vechiul mandat, la fel ca și terminalul RAT de la gară care, din fericire, este aproape inalizat.

Revenind la reamenajarea zonei de la Gară, aceasta a fost discutată cu specialiștii BERD și face parte din pachetul de sistematizare pe axa de mobilitate și accesibilitate demarat de fosutl primar George Scripcaru. La acea vreme s-a întocmit documentația, Studiu de Fezabilitate realizat de SC Pop SRL București.

Alte articole:   Centrele rezidențiale pentru vârstnici din judeţ, luate la puricat de AJPIS Braşov. Amenzi de 50.000 lei pentru neregulile găsite

Era prevăzută o parcare subterana în fața Gării, transformarea în dala urbană a zonei actuale (Dala urbană conectează cartierul la oraș prin multitudinea de spații publice, pietonale, gândite ca fiind deschise către întreg orașul.)

Parcarea era legată cu pasaje subterane de Bdul. Victoriei, acces cu scara rulantă și desființarea trecerilor actuale pentru pietoni de pe Bdul. Gării, pentru fluidizarea circulației. Toate acestea corelate cu terminalul de la Gară. Și tot în zonă era prevăzut și pasajul hobanat de la Sala Sporturilor, care crea o conexiune cu cartierul Coresi, pe lângă Facultate de Construcții, paralel cu strada 13 Decembrie, și se cupla cu artera de lângă sediul Serviciului Comunitar de Pașapoarte.

Alte articole:   Tinerii fără facultate riscă să nu își mai găsească locuri de muncă bine plătite

6 mai 2016

Parcare subterană şi parc în faţa gării Braşov!

6 octombrie 2020

O firmă din București, singura care a rămas în cursă pentru proiectarea parcării subterane de la gară

28 august 2020

Parcarea subterană de la gară, scoasă la licitație pentru proiectul tehnic

1 februarie 2024

Introdus pe ordinea de zi a sedintei de plen de miercuri, 31 ianuarie, proiectul de hotarare privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru parcarea subterana de la Gara Brasov a fost retras de pe ordinea de zi, chiar de initiator, respectiv primarul municipiului, Allen Coliban.
Explicația este haluccinantă: au reacții din partea unor cetățeni și… pentru ca este nevoie ca proiectul sa fie prezentat public. Oare când a fost introdus pe ordinea de zi nu știa acest lucru?

Alte articole:   Premiile Anului în Cultură Brașov 2023. Cine sunt câştigătorii

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!