Deși numărul brașovenilor internați cu gripă a crescut, deocamdată nu se impune carantina

Deși numărul brașovenilor internați cu gripă a crescut, deocamdată nu se impune carantina

Numărul persoanelor internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Brașov care s-au îmbolnăvit de gripă a crescut ingrijorător.

Dacă săptămâna trecută erau internați 16 pacienți, joi dimineață (8 februarie), numărul acestora crescuse la 29 de persoane, din care 19 sunt copii.

Potrivit managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Ramona Ionescu, deși a fost o creştere a numărului de cazuri de gripă situația nu este alarmantă, însă au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii bolii. În spital a fost limitată durata programului de vizită.

Totodată, purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca a declarat, pentru Agerpres, că niciun spital din Braşov nu se află în carantină din cauza gripei.

Alte articole:   ,,Trei seri culturale în inima României”, în august, la Făgăraş. Programul complet al evenimentului

În cazul apariţiei simptomelor de boală, medicii vă sfătuiesc să mergeţi mai întâi la medicul de familie sau în centrele de permanenţă, pentru a vă institui un tratament corect.

Esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor sunt măsurile de igienă personală, dar și evitarea locurilor aglomerate.

Săptămâna trecută au fost înregistrate la Braşov 80 de cazuri de gripă, dar numai 16 persoane au necesitat internare la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate