Desființarea pensiilor speciale a trecut de Senat

Desființarea pensiilor speciale a trecut de Senat

Proiectul desființării pensiilor speciale a fost votat și a trecut de Senat, miercuri. Proiectul de lege va ajunge la vot în Camera Deputaților.

USR a transmis că a votat împotriva proiectului pentru că nu face altceva decât ”să salveze pensiile speciale”. USR susține că prin proiect nu este tăiată, de fapt, nicio pensie specială și că nu este asigurată echitatea generală, iar cheltuielile cu pensiile nu sunt reduse:

Grupul USR a votat asumat împotriva acestei legi (…) fiindcă de fapt nu faceți decât să salvați pensiile speciale. Nu putem aproba prin votul nostru o lege care ar fi trebuit să se numească legea de salvare a pensiilor speciale. De ce? Unu, pentru că nu ați tăiat nicio pensie specială. Doi, nu treceți nicio pensie specială pe contribuitivitate. Trei, nu ați făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii și nu asigurați echitatea generală, cum v-o cer românii. Patru, nu ați redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale, adică fix ce ne-am asumat prin PNRR și ne cere Comisia Europeană. Cinci, nu ați respectat jalonul”, a transmis reprezentantul USR în plenul Senatului.

Alte articole:   Marian Rasaliu (PSD Brașov): „Într-o sesiune parlamentară extraordinară, convocată la inițiativa Grupului PSD din Camera Deputaților, în noua lege privind gestionarea urșilor, cetățenii beneficiază de o protecție suplimentară!”

Deputata USR Oana Țoiu a semnalat, printr-un mesaj pe Facebook, că parlamentarii au introdus ”excepții” la interdicția cumulului pensiei cu salariul pentru angajații BNR, ANRE, ANCOM, Academia Română: ”Au obținut astăzi cu câteva telefoane excepție specială pentru speciali”, a scris deputata de la Uniți Salvăm România.

Amendamentul depus de parlamentarii PSD și PNL prevede, de fapt, ca ”persoanele care exercită un mandat în cadrul autorităților administrative autonome aflate sub control parlamentar și care se finanțează integral din venituri proprii generate ca urmare a desfășurării de activități și operațiuni specifice pot cumula pensia cu veniturile astfel realizate până la finalizarea mandatului în exercițiu la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

Sursa: g4media.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate