Deputatul Valentin Făgărășian: “Voi pune bazele unui forum permanent de colaborare între firmele din România şi firmele româneşti din diaspora”

Deputatul Valentin Făgărășian: “Voi pune bazele unui forum permanent de colaborare între firmele din România şi firmele româneşti din diaspora”

Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărăşian, anunţă că va înfiinţa o structură permanentă de colaborare între firmele din România şi antreprenorii români care şi-au construit o firmă în străinătate, în vederea colaborării şi intensificării schimburilor comerciale, precum şi pentru consolidarea firmelor cu capital românesc:

”Tot mai mulţi români plecaţi la muncă în străinătate au devenit, din simpli angajaţi, antreprenori de mare succes. Numai în Italia, românii au înfiinţat peste 53.000 de firme 100% româneşti, foarte competitive pe piaţa locală, care, din păcate, nu colaborează foarte strâns cu firmele din România şi nu cunosc ce oportunităţi uriaşe avem acum în ţară.

Alte mii de firme româneşti funcţionează şi în Spania, Franţa, Germania sau Marea Britanie, deşi este greu de crezut, dar este mult mai uşor să faci o firmă în România, decât în alte state din Uniunea Europeană. Avem, practic, o a doua comunitate de afaceri românească peste hotare, reprezentată de zeci de mii de firme, pe care trebuie să o aducem cât mai aproape de ţară. În ultimii ani, am organizat zeci de întâlniri cu românii care şi-au luat destinele în mâini şi au pornit o afacere de la zero în străinătate şi le-am prezentat oportunităţile uriaşe pe care le pot avea acum în România, într-o perioadă de stabilitate economică şi politică, în care fondurile europene nerambursabile pot ajuta orice firmă să se dezvolte.

Alte articole:   Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

Acesta este motivul pentru care am decis, după ce voi purta consultări directe cu antreprenorii români din ţară şi din străinătate, să susţin înfiinţarea unui forum permanent de dialog şi de colaborare între mediul de afaceri din România şi firmele româneşti de peste hotare. Am convingerea că o asemenea punte de dialog şi de colaborare va aduce beneficii şi pentru firmele din ţară, care vor putea să producă mai mult, să exporte mai mult şi să câştige mai mult, precum şi pentru firmele româneşti din diaspora, care vor avea sprijinul firmelor româneşti din ţară pentru a se consolida pe piaţa locală. Dacă este atât de dificil să-i aducem înapoi în ţară pe românii stabiliţi peste hotare, atunci cred că prin asemenea măsuri putem să-i aducem cât mai aproape de România.”

Alte articole:   Zăpadă de peste 80 de centimetri grosime la staţiile din Carpaţii Meridionali

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!