Deputatul Marian Rasaliu: „Votul este mult prea important pentru a lăsa pe ultima sută de metri actele de identitate”

Deputatul Marian Rasaliu: „Votul este mult prea important pentru a lăsa pe ultima sută de metri actele de identitate”

Având în vedere că în 9 iunie 2024, românii vor vota atât candidații pentru Parlamentul Europeană, cât și președinții de consilii județene, primarii, cosilierii locali și consilierii județeni, scrutinul se va desfășura conform conform unor reguli speciale.
Astfel, potrivit legislației în vigoare, „la alegerile din data de 9 iunie 2024, prin derogare de la prevederile art. 18, alin (4′) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, cetățenii cu drept de de vot care și-au stabilit reședința în circumsctipția electorală cu mai puțin de 60 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul municipiul sau subdiviziunea administrativ – teritorială a municipiului în care își au domiciliul”.
Altfel, spus cei care se mută într-o localitate cu mai puțin de 60 de zile înainte de data alegerilor vor putea vota în localitatea menționată în cartea de identitate sau buletinul de identitate, nu în cea în care s-au stabilit.
Pentu a evita eventualele neplăceri pentru alegători, deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu, le recomandă alegătorilor care s-au mutat deja în altă localitate, dar care nu s-au înregistrat la Serviciile de Evidența Persoanelor (pentru a obține viza de flotant), să își reglementeze această problemă în cel mai scurt timp.
„În ultimii ani, mobilitatea internă a crescut foarte mult, oamenii mutându-se dintr-o localitate în alta, fie pentru studii, fie pentru a se angaja, fie din diferite motive. Brașovul nu face excepție de la această tendință. Ba mai mult, în special municipiul reședință de județ și localitățile limitrofe s-au extins foarte mult în ultimii ani. În aceste condiții le recomand oamenilor care nu au, încă vize de reședință, să meargă la serviciile pentru evidența persoanelor, pentru a le obține. Este important să nu lase «pe ultima sută de metri» acest demers și să nu uite că și de voturile lor depinde viitorul localităților, dar și al României”, a declarat Marian Rasaliu.

Alte articole:   Patru culori la semafor. De când ar putea avea loc schimbări în sistemul de semaforizare

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate