Deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu: „PSD și-a asumat combaterea «flagelului păcănelelor»”

Deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu: „PSD și-a asumat combaterea «flagelului păcănelelor»”

Camera Deputaților a aprobat, în 9 aprilie, cu o largă majoritate, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind organizarea jocurilor de noroc. Legea a fost aprobată cu o serie de amendamente propuse de PSD, Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui act normativ, astfel că, odată aprobat, a fost transmis spre promulgare către președintele României.

Obiectivul acestui act normativ,susține deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu, este de a pune ordine în domeniul jocurilor de noroc, dar și de a reduce amploarea acestui fenomen.

„Vedem că în ultimii ani, numărul sălilor de jocuri de noroc a crescut exponențial și tot mai mulți români cad pradă acestei dependențe. PSD și-a asumat combaterea «flagelului păcănelelor» face ravagii în România, iar un pas important în acest sens fiind făcut prin această lege. Unul dintre amendamentele depuse de Grupul parlamentar PSD și aprobat prin noua lege prevederi este că nu mai pot funcționa astfel de săli în localitățile cu o populație mai mică de 15.000 de persoane.  În această categorie de localități intră multe orășele și comune sărace, unde oamenii trăiesc de pe o zi pe alta, iar unii dintre ei, în speranța unor câștiguri rapide fac primul pas către dezastru: intră într-o sală de jocuri de noroc. Astfel localități sunt multe și în județul Brașov, în special în jumătatea de nord, unde sunt mai multe pungi de sărăcie și, implicit, persoane care pot fi tentate să facă acel «prim pas». Sunt convins că prin intrarea în vigoare a acestei legi nu vom mai avea situații în care oameni care sperau să obțină bani pentru haine mai scumpe pentru copiii lor lăsau în sălile de jocuri de noroc banii pentru pâinea micuților”, a declarat Marian Rasaliu.

Deputatul PSD Brașov a mai spus că după ce această lege va intra în vigoare și va fi evaluat impactul ei, vor fi luate în calcul noi prevederi prin care să fie limitată amploarea jocurilor de noroc.

Alte articole:   Lucian Patrașcu: Suntem obligați să aplicăm Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor pentru un mediu sănătos în Județul Brașov

Prin legea adoptată în 9 aprilie de Camera Deputațior, pe lângă prevederea referitoare la localitățile în care nu pot funcționa sălile de jocuri de noroc au fost introduse și reglementări privind publicitatea acestei activități, autorizarea operatorilor economici, dar și sancțiuni pentru nerespectarea noilor prevederi, valoarea amenzilor fiind cuprinsă între 100.000 și 200.000 de lei.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate