Deputații vor plăti 180.000 de euro pe lună către Hidroelectrica pentru a ține lumina aprinsă în Casa Poporului

Deputații vor plăti 180.000 de euro pe lună către Hidroelectrica pentru a ține lumina aprinsă în Casa Poporului

Camera Deputaților a desemnat Hidroelectrica furnizorul de energie pentru 2024, în urma adjudecării de către compania de stat a unei licitații publice. Potrivit rezultatului publicat în platforma electronica a achizițiilor publice SICAP, Hidroelectrica va livra curent către Camera Deputaților, fosta Casa Poporului, în perioada ianuarie-septembrie 2024 la un preț total de 8 milioane lei, adică 1,6 milioane euro. Împărțit la numărul de luni, rezultă că factura la curent a Camerei Deputaților va fi de circa 180.000 de euro pe lună.

Plățile Camerei Deputaților aferente consumului de energie electrică includ 2 obiective: imobilul Palatul Parlamentului și imobilul Garajul Subteran. Facturile la curent se plătesc integral de către Camera Deputaților, apoi deputații se duc să recupereze parte din bani, conform convențiilor, cu ceilalți rezidenți din imobil (Senat, Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației).

Alte articole:   Mirror: Prințul Harry va câștiga o avere peste câteva săptămâni

Clădirea Camerei Deputaților este emblematică pentru București și România, fiind construită în perioada comunistă, în urma unor investiții colosale. Are o valoare estimată, în prezent, de 4 miliarde de euro. La această dată, secțiuni din clădire trec printr-un proces de restaurare și modernizare. Costurile anuale de întreținere ale clădirii sunt de milioane de euro.

Sursa: economedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate