Deputat UDMR – Românii întorşi în ţară fără asigurare medicală, să plătească 1.338 de lei contribuţie dacă vor să fie tratați în spitalele din țară

Deputat UDMR – Românii întorşi în ţară fără asigurare medicală, să plătească 1.338 de lei contribuţie dacă vor să fie tratați în spitalele din țară

Deputatul UDMR Vass Levente cere „autorităţilor competente ale statului” să îi oblige pe românii din străinătate, la intrarea în România, să achite contribuții la asigurările sociale de sănătate de 1.338 de lei de persoană dacă vor să fie tratați în spitalele din țară. El susține că măsura ar trebui să fie aplicată românilor întorşi în ţară care nu au asigurare medicală.

Declarația deputatului UDMR Vass Levente, postată pe site-ul Camerei Deputaților:

  • „Având în vedere situaţia critică provocată de răspândirea infecţiei cu coronavirus în ţară şi mai ales în vestul Europei, de unde concetăţenii noştri, diaspora românească, se întoarce masiv în ţară, consider obligaţia statului nostru de a-i primi pe toţi.
  • Rog autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există, să fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă. Formularul astfel completat şi asumat chiar în cursul zilelor de carantină obligatorie, ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE, să beneficieze de toate avantajele sistemului sanitar românesc, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online.
  • Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1.338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor”.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Un tânăr de 22 de ani, noul adjunct comandant la Secția de Pompieri Victoria

Anunţuri mică publicitate