Degringolada candidaturilor, pentru Primăria Codlea

Degringolada candidaturilor, pentru Primăria Codlea

Dacă în alți ani candidații pentru consiliile locale și fotoliile de primar erau cunoscuți cu câteva luni înainte de startul campaniei electorale, în 2024 partidele au fost mult mai ezitante în a face desemnările.

La Codlea este o situație atipică. Probabil având convingerea că actualul primar, Mihai Cîmpeanu, va câștiga lejer încă un mandat, liberalii au transformat procesul de desemnare a candidaților într-un adevărat haos.

Pentru a avea onoarea de a pierde în fața lui Mihai Câmpeanu, s-au înscris la start Maria Grecea, Erwin Albu și un oarecare Manole.

Vineri, 29 martie, printr-un anunț pe Facebook, era anunțată candidatura protestatarului de profesie Erwin Albu (după ce anterior newsbv.ro prezentase, acest lucru, în exclusivitate), cel care a jucat rolul de candidat și în 2020, după care a dezertat undeva prin Germania.

Alte articole:   România a trimis 88.000 de conserve în Gaza ca ajutor umanitar prin intermediul digului construit de SUA

Între timp, startul a fost furat de Maria Grecea, care și-a anunțat candidatura independentă, atât pentru fotoliul de primar, cât și pentru un loc în consiliul local. Interesantă este abordarea ex-liberalei, care a lansat un atac la adresa tuturor politicienilor care au condus Codlea în ultimii ani, acuzând totodată partidele de…blat!

„Vreau să demontez blatul pus la cale de actualii politicieni locali, care au confiscat Codlea, transformându-o într-un mijloc de îmbogățire, pentru ei și acoliții lor. «Dinozaurii» din Consiliul Local, cu abonament pe listele partidelor, trebuie înlocuiți cu oameni demni, care nu au făcut compromisuri și care cred cu tărie că trebuie să promoveze interesele codlenilor, în locul inițiativelor obscure ale diverselor grupuri de interese.

De ani de zile, am observat cum municipiul Codlea a fost cufundat în promisiunile celor care doar au mimat implicarea, până au ajuns în funcții bine remunerate.  Vedem cum demnitarii și edilii zilei se mulțumesc cu poze și proiecte pe hârtie, în timp ce Codlea a rămas izolată de întreaga zonă metropolitană.

Candidez independentă, deoarece vreau să ofer un program politic curajos și necenzurat, orientat către voi, cetățenii din Codlea. Politica administrativă nu trebuie să fie despre lupte pentru putere sau despre cum să obținem mai multe voturi. Politica trebuie să fie despre îmbunătățirea reală a calității vieții fiecăruia dintre noi”.

La doar o zi după anunțul Mariei Grecea, Erwin Albu a anunțat că abandonează lupta electorală pe care nici nu a început-o. Nici la această oră codlenii nu au aflat cine va fi candidatul „de sacrificiu”, iar membrii liberali nu au habar pentru cine strâng semnături, însă speră că listele pe care le întocmesc acum să fie cele finale.

Alte articole:   Titi Aur: ,,Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80 și nu se face nimic”

Pe surse, am aflat că PNL Codlea îl va suține pe președintele organizației locale, Marian Popoiu, care va fi anunțat oficial de partid în conferința de presa a partidului, de vineri. Bâlbele și ezitările liberalilor prevestesc un scor pe măsură, dar și o campanie care va cere multă răbdare și popcorn.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate