De luni, toate școlile și grădinițele vor putea funcționa cu prezență fizică

De luni, toate școlile și grădinițele vor putea funcționa cu prezență fizică

O dată cu începutul semestrului al doilea, școlile și grădinițele vor putea funcționa cu prezență fizică.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că, după modificarea strategiei de funcționare a școlilor, luni toate școlile și grădinițele din țară vor putea funcționa cu prezență fizică.

Ne-am decuplat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 15 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, unitățile de învățământ vor funcționa în funcție de gradul de încărcare a mediului spitalicesc.

”Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, toate școlile și toate grădinițele din țară vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a mai explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a  precizat că o schimbare importantă este cea care privește suspendarea cursurilor la nivelul unei clase.

”Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Suspendarea activităților fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, iar suspendarea la nivelul întregii unități prin decizie a CJSU.

Reamintim că CNSU a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.

https://newsbv.ro/2022/01/14/cursurile-se-vor-tine-in-format-fizic-sau-online-in-functie-de-gradul-de-ocupare-a-paturilor-covid-din-spitale/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate