De luni se reia circulația pe noul pod feroviar Budila. Câte curse vor fi zilnic (FOTO)

De luni se reia circulația pe noul pod feroviar Budila. Câte curse vor fi zilnic (FOTO)

După o întrerupere de patru ani se reia circulația pe noul pod feroviar Budila, singurul care asigura transportul cu trenul între Brașov și Întorsura Buzăului.

CFR Infrastructură redeschide luni, 19 septembrie, circulația pe noul pod feroviar Budila, între Brașov și Întorsura Buzăului.

Circulația feroviară pe linia Brașov-Hărman-Întorsura Buzăului va fi reluată luni, 19 septembrie după patru ani de la prăbușirea podului de la Budila, legătura feroviară între județele Brașov și Covasna.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat joi că luni, 19 septembrie 2022, se redeschide circulația pe noul pod feroviar Budila, iar serviciul public de transport feroviar de călători, pe relația Brașov-Întorsura Buzăului, va fi asigurat de Regio Călători. Acesta va opera 12 curse pe zi.

“Lucrările de reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman – Întorsura Buzăului, la km 17+318 și de amenajare a albiei râului Târlung, au fost executate de o asociere de firme românești, în perioada aprilie 2021 – august 2022, valoarea contractului fiind de 29,2 milioane lei (cu TVA), finanțare asigurată din fonduri de la bugetul de stat”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al administratorului infrastructurii.

Noul pod de cale ferată simplă, de la Budila, are o deschidere de 70 m, suprastructură metalică, de tip grindă cu zăbrele cale jos, iar infrastructura este din culee fundate indirect.

Caracteristicile tehnice și parametri specifici ai acestui obiectiv de investiții sunt:

  • deschidere pod – 70 m
  • lungime linie reabilitată – 301.603 m
  • prag deversor și bazin disipator cu lățimea – 60.85 m
  • ziduri de sprijin din beton armat (mal stâng și mal drept) – 60.20 m +19.05 m (aval și amonte)
  • apărare de mal din gabioane (mal stâng și mal drept) – 184 m.

Vechiul pod peste râul Tărlung s-a prăbușit pe 30 iunie 2018, din cauza unei viituri.

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a derulat procedura de licitație pentru reconstrucția podului, iar contractul a fost semnat pe 7 aprilie 2021.

Șase perechi de trenuri vor circula pe noul pod feroviar Budila

Șase perechi de trenuri vor circula, începând de luni 19 septembrie, între Brașov și Întorsura Buzăului (36 km), peste noul pod de cale ferată de la Budila.

Primul tren va pleca din Întorsura Buzăului la ora 04:32, iar din Brașov, la ora 05:43.

Cele 12 curse vor fi operate de Regio Călători. Durată călătoriei pe întregul traseu, cu opriri intermediare, va dura dura 60 – 65 de minute.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!