De la 1 iulie vaccinarea anti-COVID se va face doar la medicii de familie

De la 1 iulie vaccinarea anti-COVID se va face doar la medicii de familie

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie. Astfel, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

,,Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”, spune Andrei Baciu.

Alte articole:   Care va fi structura politică a Consiliului Județean Brașov pentru următorul mandat

El precizează că, din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie. „Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-Cov-2 şi o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, mai scrie Baciu. 

Sursa: adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate