Daniel Zamfir: „Băncile și IFN-urile nu mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică şi creditelor în derulare”

Daniel Zamfir: „Băncile și IFN-urile nu mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică şi creditelor în derulare”

Veste importantă pentru românii cu credite la bănci şi IFN-uri, spune senatorul de Braşov Daniel Zamfir, după ce deputaţii au votat miercuri proiectul de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive.

Daniel Zamfir a scris: „În Camera Deputaților, cameră «decizională», s-a votat cea mai importantă lege din pachetul de legi «anti-cămătărie», Legea împotriva dobânzilor excesive. Așadar, asemeni majorității țărilor din UE, băncile și IFN-urile NU mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică ȘI CREDITELOR ÎN DERULARE și prevede:

  • 1. Pentru creditele ipotecare, DAE nu poate fi mai mare decât dobânda de referință a BNR +2%;
  • 2. Pentru creditele de consum, DAE nu va depăși dobânda de referință a BNR +15%;
  • 3. Pentru creditele se consum mai mici de 15.000 lei, suma totală de rambursat nu va putea depăși dublul sumei împrumutate.
Alte articole:   VIDEO Accident spectaculos pe DN 6, în Dolj: Un TIR a intrat pe contrasens și a lovit două mașini

Ca să fie limpede, punem capăt dobânzilor astronomice practicate de unele IFN-uri și redăm dreptul la o viață decentă, atât celor care au astăzi contracte de împrumut, cât și celor care se vor împrumută în viitor! Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, care ating intersele sistemului bancar, PNL și USR sunt împotrivă!!! Justificarea cu piață liberă e doar pentru fraieri, ținând cont că mojoritatea țărilor din UE au plafonat dobânzile! Sper să aibă minte să nu o atace și pe asta la CCR! Nu ar face decât să prelungească chinul oamenilor…”

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate