Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, pe podium la Raliul Moldovei!

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, pe podium la Raliul Moldovei!

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally 2) au terminat pe locul 2 Raliul Moldovei Bacău, etapa a 6-a a CNRB 2021.

O cursă frumoasă pentru Giri și Tudor, pe un macadam dificil și cu un duel frumos cu localnicul și prietenul Adrian Răspopa. Cei doi echipieri ai ProRally Team Brașov au reușit un nou podium, după cel de la Raliul Argeșului, iar lucrurile încep, ușor, să se așeze pe un făgaș mai aproape de normal, după o primă jumătate de an cu multe provocări.

Un raliu foarte solicitant pentru mine. Din păcate, încă nu mi-am revenit așa cum trebuie după încercarea prin care am trecut, iar asta s-a văzut la Raliul Moldovei Bacău, prima cursă de macadam. Dacă pe asfalt e ok, macadamul implică un efort mai mare și încă am resimțit unele probleme. Am fi vrut să-i oferim o replică și mai bună prietenului Adrian Răspopa, dar am avut și câteva mici ghinioane, probleme la sistemul de comunicație, o răsucire, un radiator spart, astfel că tot cea am reușit a fost acest loc 2. Suntem mulțumiți cu ce am realizat, este al doilea podium consecutiv pentru noi și asta ne dă încredere pentru etapele următoare”, a declarat Dan Gîrtofan.

Din păcate, pentru un alt echipaj ProRally Team Brașov, Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Subaru Impreza N15), ghinioanele au continuat și la Raliul Moldovei Bacău. Cei doi au trebuit să se retragă din cursă chiar pe prima probă specială, după ce au lovit un cap de pod.

Din păcate, raliul s-a terminat prematur pentru noi. Pe prima probă am lovit un cap de pod ce nu era trecut în dictare și am spart radiatorul mașinii. Deși am crezut că doar radiatorul a fost afectat, daunele au fost mult mai mari, incluisv la galeria de la turbo. Băieții din echipa tehnică s-au luptat până la două dimineața pentru a încerca să repare galeria. A ținut însă o probă și am pierdut turbo, astfel că am decis să ne oprim neavând o altă galerie nouă. Fiind o piesă unde temperatura ajunge și la 1000 de grade, era riscul prea mare să luăm foc, astfel că ne-am retras din cursă. O decizie grea, dar asta ne permite să ne regrupăm și să revenim cu forțe proaspete la etapa următoare”, a declarat Andrei Gîrtofan.

Echipajele ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan/Tudor Mârza și Andrei Gîrtofan/Doru Vraja sunt susținute în sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Škoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo și AutoChelu.

credit foto: Flavius Croitoriu – RallyArt.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate