Curtea de Conturi, despre Afacerea Amural: calculul prejudiciului s-a realizat parțial

Curtea de Conturi, despre Afacerea Amural: calculul prejudiciului s-a realizat parțial

Raportul de follow up al Curții de Conturi, nr. 19.679 din 28 februarie 2023, referitor la modul cum a dus la îndeplinire primarul Allen Coliban – ordonatorul principal de credite – măsurile lăsate în urma controlului de anul trecut, are un capitol separat pentru „Afacerea Amural” – catacombele Brașovului.

Deficiențele grave din administrația Coliban au fost relevate chiar de către Biroul de Audit Intern al Primăriei. (Raportul nr. 106604/4.10.2021). De ce îl ține secret Coliban? Pentru că s-a constatat că Amural, fără acordul Consiliului Local, fără existența vreunui act juridic încheiat cu UAT Brașov și fără acordul municipalității a desfășurat evenimentul „Brașov Underground Museum” (BUM).

Alte articole:   Cursă a polițiștilor brașoveni după un tânăr care avea droguri la el

Mai mult, Primăria a suportat din banii publici cheltuielile cu utilitățile pentru amenajarea și funcționare BUM. Cheltuieli care trebuiau evidențiate în contabilitate și recuperate.

Concluzii ale Camerei de Conturi Brașov

Asociația Amural a desfășurat o activitate în interiorul Catacombelor Brașovului. A obținut venituri din vânzarea de bilete, prin ocuparea abuzivă a imobilului. Fără acordul Consiliului Local. S-a creat o pagubă bugetului local prin lipsa de folosință a imobilului.

Cheltuielile cu utilitățile pentru amenajarea și funcționarea BUM nu au fost stabilite, evidențiate și recuperate de municipalitate.

Cert este că primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au trecut, ilegal, peste acordul Consiliului Local și au permis organizarea acestui eveniment. Acțiunile celor doi lideri USR din Primăria Brașov au creat prejudicii brașovenilor. Motiv pentru care DNA face cercetări pe acest subiect.

Alte articole:   VIDEO Echipa „BlueStreamline” a Universităţii Transilvania lansează astăzi Monopostul BS24 cu care va participa la competiţii internaţionale

Viceprimărița USR, Flavia Boghiu, spunea că Asociația Amural e hăituită. Acum trebuie să explice cum a coordonat această afacere din partea Primăriei.

Cauza acestor abateri o reprezintă ignorarea prevederilor legale referitoare la administrarea bunurilor aflate în proprietatea unității administrativ teritoriale de către reprezentanții acesteia, concluzionau anul trecut auditorii Curții de Conturi.

Ce măsuri a luat Primăria pentru remedierea prejudiciilor

Pentru a nu exista discuții în privința celor relatate, redăm mai jos, în facsimil, fragmente din Raportul de follow up al Curții de Conturi:

Reamintim faptul că instanța a decis, la solicitarea procurorilor DNA, reînceperea urmării penale în acest caz.

https://newsbv.ro/2023/02/16/instanta-repune-pe-rol-urmarirea-penala-in-dosarul-amural-la-cererea-dna/

PE ACEEAȘI TEMĂ

https://newsbv.ro/2023/04/11/primarul-mincinos-coliban-spunea-ca-nu-exista-prejudicii-la-fc-brasov-pana-acum-a-recunoscut-121-953-de-lei/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate