Curtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe de Guvernul PNL-USR-UDMR

Curtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe de Guvernul PNL-USR-UDMR

Curtea de Apel Brașov a admis în parte, astăzi, acțiunea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat H.G. nr. 711/2021 privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, anunță dantanasa.ro.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației și a fost avizat de vicepremierul Kelemen Hunor.

Hotărârea adoptată de Guvernul PNL-USR-UDMR a pus capăt unui deceniu în care UDMR a acționat să adopte acest simbol local. În 2014, Curtea de Apel Brașov a respins recursul formulat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului Covasna. Prin aceasta a fost anulată hotărârea CL Sfântu Gheorghe prin care a fost adoptat exact acest steag ca steag al municipiului Sfântu Gheorghe.

În anul 2015, Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş se pronunța ferm împotriva acestui steag. Contesta proiectul de hotărâre privind steagul municipiului Sfântu Gheorghe pe considerentul că este reprezentativ doar pentru comunitatea maghiară. Nu şi pentru români.

Continuarea, AICI

FOTO: Mesagerul de Covasna

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate