Cursurile se vor ține în format fizic sau online în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

Cursurile se vor ține în format fizic sau online în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.

Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Mai exact, școlile vor trece în online dacă mai mult de 75% din paturile pentru pacienții COVID, la nivel județean, vor fi ocupate.

Potrivit hotărârii, reluarea cursurilor cu prezență fizică, se face numai după ce rata de ocupare a paturilor în secțiile COVID scade sub 70% la nivel județean.

Alte articole:   Candidații AUR pentru alegerile europarlamentare vin în Brașov

Direcțiile județene de sănătate publică trebuie să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare zi de joi, săptămânal.

Deasemenea, cursurile cu prezență fizică se suspendă pentru o perioadă de 10 zile, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă sau grupă de învățământ preșcolar.

Documentul integral poate fi consultat AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate