Cursuri gratuite pentru şomeri la AJOFM Brașov

Cursuri gratuite pentru şomeri la AJOFM Brașov

Cursuri gratuite pentru 600 de persoane, anul acesta, la AJOFM Brașov.

Peste 2.200 de șomeri vor fi calificați gratuit începând cu luna mai, în cadrul a 150 de programe de formare profesională organizate de ANOFM.

Județul Brașov se numără printre liderii naționali în ceea ce privește programele gratuite de recalificare a șomerilor, alături de Dâmbovița și Bistrița.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brașov are în plan să ofere cursuri gratuite pentru aproximativ 600 de persoane în 2024.

Cursul de contabil are o durată de două luni și este destinat absolvenților de liceu economic sau bacalaureat. Cursul de expert achiziții publice are tot o durată de două luni și se adresează celor cu studii superioare economice, juridice sau tehnice. De asemenea, oferim un curs de îngrijitor bătrâni la domiciliu, cu o durată de trei luni, pentru cei care au minimum opt clase absolvite. Mai avem cursuri de maseur, mecanică auto, montator instalații solare și operator CNC.” a declarat directorul AJOFM Brașov, Liliana Dragomir, pentru Radio România Brașov.

Calificările cele mai solicitate de angajatori sunt cele de ajutor bucătar, operator introducere validare și prelucrare date, agent de securitate și lucrător comercial.

Alte articole:   VIDEO Mecanic de locomotivă de la Depoul Brașov, premiat de CFR Călători pentru că a evitat o tragedie

Cei interesați de cursuri gratuite se pot adresa agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau pot consulta pagina de internet anofm.ro, la secțiunea Formare profesională.

Informații suplimentare despre cursurile disponibile și condițiile de înscriere pot fi obținute de la sediul AJOFM Brașov, situat pe Strada Lungă nr. 1A, camera 8, sau la telefon 0268/416.879, int. 124.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!