„Cum să nu citești o carte. O posibilă istorie a lecturii”, de Ziua Națională a Lecturii, la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu

„Cum să nu citești o carte. O posibilă istorie a lecturii”, de Ziua Națională a Lecturii, la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu

Astăzi, la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu, are loc conferinţa dedicată Zilei Naționale a Lecturii, „Cum să nu citești o carte. O posibilă istorie a lecturii”.

Biblioteca Judeţeană George Bariţiu Brașov vă invită joi, 15 februarie, de la ora 14:00, la Sala Mediateca, la o conferinţă dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

Sub genericul „Cum să nu citești o carte. O posibilă istorie a lecturii”, dr. Daniel Nazare, istoric și manager al Bibliotecii Județene Braşov, vă propune o analiză subiectivă asupra lecturii.

Alfabetizarea, impactul tehnologiei și al mediului digital asupra obiceiurilor de lectură, diversitatea modalităților de a consuma și de a interacționa cu texte literare sau influența lecturii în conturarea identității și a percepțiilor individuale sunt câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul evenimentului.

Alte articole:   Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită timp de 2 zile la Cetatea Făgăraș. Programul complet al evenimentului

Conferința va oferi spațiu pentru întrebări, discuții și dezbateri interactive, încurajând participanții să-și împărtășească perspectivele despre lectură.

Ziua Națională a Lecturii a fost instituită prin lege în data de 15 februarie, deoarece în această zi s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii.

Aceste două personalități sunt:

  • Titu Maiorescu – politician și critic literar, fondatorul societății literare Junimea;
  • Spiru Haret – renumit matematician și ministru al Educației, cunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   VIDEO DRDP Braşov: Restricții de circulație pe Autostrada A1, în zona viaductului Săcel

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate