Cum ne organizam bugetul de vacanță ca să nu rămânem fără bani?

Cum ne organizam bugetul de vacanță ca să nu rămânem fără bani?

În general în vacanțe oamenii cheltuie mai mult decât și-au propus și acum mai avem și inflația, creșteri de prețuri foarte mari față de vara trecută. Soluția este simplă, la îndemână, dar foarte puțini o aplică: trebuie să ne facem un buget înainte de a pleca în vacanță.

Există câteva reguli. În principiu ar trebui să nu cheltuim mai mult de un salariu lunar pentru vacanța de vară.

Ideal este, așadar, să ne facem bugetul de dinainte, evident să strângem bani lunar în timpul anului, stabilim cât vrem să cheltuim, pe ce, cât costă transportul, cazare, și cel mai bine e să plătim ce putem înainte, ca să ne putem bucura. Recomandat este să punem deoparte separat o sumă pentru distracții, mici excursii, suvenituri, poate cumpărături, pentru că e foarte ușor să ne ia valul.

Alte articole:   Apple redevine cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft

Și să avem o sumă pentru situații neprevăzute.

Plată cu cardul este avantajoasă, pentru plăți nu se percep comisioane în general, dar mare atenție, pentru că uneori când plătim ceva în străinătate apare pe ecranul POS-ului întrebarea dacă vrem să plătim în euro sau în lei.

Şi pentru familiile cu copii vacanţă poate fi şi o lecţie de educaţie financiară. Copiii vor în general de toate, mai ales dacă văd magazine frumoase. Îi puteţi da un buget copilului, dacă e la vârsta la care învaţa despre bani, să decidă el pe ce vrea să cheltuiască banii.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate