Cum fentează șoferii bariera inteligentă de pe strada Postăvarului. Apel la „spiritul civic” al cetățenilor

Cum fentează șoferii bariera inteligentă de pe strada Postăvarului. Apel la „spiritul civic” al cetățenilor

Șoferii care vor încerca să fenteze sistemul electronic de acces pe strada Postăvarului vor fi identificați și sancționați.

Bariera „inteligentă” care a fost montată pe strada Postăvarului, și care permite accesul în zona pietonală doar autoturismelor care posedă Permis de Liberă Trecere eliberat de către Primăria Municipiului Braşov, precum şi a autospecialelor instituţiilor publice, este deseori fentată de șoferi

Deși accesul se face în urma recunoaşterii numerelor de înmatriculare înregistrate în baza de date a barierei de către camerele video, brașovenii au găsit soluția pentru a trece de barieră.

Pentru a păcăli sistemul electronic, șoferii folosesc numere de înmatriculare ale unor autoturisme care au drept de acces în zonă.

În acest sens Poliția Locală Brașov s-a sesizat și a demarat procedura de identificare şi sancţionare a acestora.

„Din păcate, Poliţia Locală Braşov a constatat un fenomen al încălcării regulilor de acces practicat de către anumiţi cetăţeni de rea credinţă, care folosesc un număr de înmatriculare înregistrat în bazele de date ale barierei, pe care îl montează pe autoturisme care nu au dreptul să obţină Permis de Liberă Trecere în zona Centrului Istoric. În acest mod se se circulă fără drept zona pietonală, deranjând turiştii şi locuitorii care nu se pot deplasa cu lejeritate din cauza maşinilor.

Poliţiştii locali care acţionează în zonă au constatat imediat aceste nereguli şi au demarat procedura de identificare şi sancţionare a celor care se fac responsabili pentru încălcarea normelor legale ale H.C.L. 243/2005 republicată, precum şi ale O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, amenzile pentru aceste încălcări ajungând până la suma de 2500 de lei.

Prin urmare, apelăm la spiritul civic şi buna credinţă a cetăţenilor acestui frumos oraş pentru a sprijini municipalitatea prin respectarea regulilor atât de necesare unui trai conform standardelor europene pe care toţi ni le dorim”, precizează reprezentanții Poliției Locale Brașov.

De asmenea, polițiștii Secției 1 Poliție Brașov s-au sesizat în cazul șoferilor care trișează bariera.

„În urma apariției în mediul online a unor informații conform cărora în zona Centrului Istoric al municipiului Brașov sunt încălcate regulile de acces, respectiv «cetățeni care folosesc un număr de înmatriculare înregistrat în bazele de date ale barierei, pe care îl montează pe autoturisme care nu au dreptul să obțină permis de liberă trecere în această zonă», menționăm faptul că Poliția Municipiului Brașov – Secția 1 Poliție a demarat verificări în vederea stabilirii stării de fapt”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Modelul inteligent de acces a fost implementat cu succes în multe dintre oraşele turistice importante din vestul Europei, pentru a facilita atât accesul pietonal al turiştilor în zonele istorice, dar şi al autovehiculelor apaţinând riveranilor şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în zonele de interes maxim.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Comisia Europeană cere României să suspende autorizația a peste 45 de medicamente. Lista completă

Anunţuri mică publicitate