Cu ce cifre se laudă viceprimarul Popa de la firma falimentară Tetkron

Cu ce cifre se laudă viceprimarul Popa de la firma falimentară Tetkron

Razvan PopaCampania de (dez)informare privind avantajele rebranşării la sistemul centralizat a dat „roade“, în total, efectându-se 21 de racordări la reţeaua Tetkron.

S-a cheltuit o căruță de bani cu publicitatea pentru rebranșare, se cheltuie o mare parte din bugetul local pentru a subvenționa producția de energie termică de care beneficiază o foarte mică parte a populației Brașovului, se pompează milioane de euro într-o societate (Tetkron) care este falimentară, nu există soluții pentru debranșarea doar a rău-platnicilor, motiv pentru care, chiar dacă au facturile plătite la zi, mulți brașoveni racordați la Tetkron rămân fără apă caldă și încălzire.

Dar iată cu ce se laudă mai-marii de la Primărie: majoritatea celor care s-au racordat la reţeaua furnizorului de energie termică sunt agenţi economici, persoane juridice, iar în conformitate cu calculele făcute de conducerea societăţii spaţiile racordate echivalează cu 1.155 de apartamente, în ceea ce priveşte consumul de energie termică.

„Până acum, nu s-au rebranşat decât şase persoane fizice, însă, de exemplu, s-au legat la sistemul centralizat spaţii de birouri, galerii comerciale, săli de sport, ceea ce echivalează cu 622 de apartamente în ceea ce priveşte consumul de gigacalorii. Totodată, şi întregul complex studenţesc Memorandului a fost branşat la Tetkron, iar dacă însumăm toate spaţiile este echivalent cu 533 de apartamente”, mai spune viceprimarul Răzvan Popa. Acesta a precizat că reprezentanţii Tetkron au estimat că noile clădiri racordate vor consuma, în total, 5.900 de gigacalorii într-un an, astfel că la bugetul societăţii vor intra în plus 1,5 milioane de lei.

Alte articole:   Două noi posturi vacante la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Totodată, în curs de rebranşare mai sunt şi patru unităţi şcolare, dar şi două scări de bloc, de câte 30 de apartamente, de pe B-dul Gării şi strada Hărmanului. „Din punctul meu de vedere, lucrurile au mers într-o direcţie bună şi este foarte important că nu mai există acel trend al debranşării de la sistemul centralizat. Eu cred că această campanie de informare privind avantajele branşării la sistemul centralizat a dat roade şi sperăm că anul viitor, la început de sezon rece vom avea echivalentul a 3.500 de apartamente rebranşate, de la 1.155, cât sunt în prezent”, a subliniat Răzvan Popa.

Acesta a precizat că până la finele acestui an, preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat şi dacă se va decide o majorare din luna ianuarie, oricum preţul încălzirii în sistem centralizat va fi cu mult sub cel al încălzirii unei locuinţe cu centrală proprie pe gaz metan.

Alte articole:   Începe SoNoRo Musikland, a VI-a ediție

Ce nu a spus domnul viceprimar, care este social-democrat:

  • 1. Cât de eficient a fost să cheltui 47.000 de lei în 2013 pentru publicitate, dacă s-au branșat doar 6 apartamente? Cine își asumă eșecul?
  • 2. Politica Primăriei este de a subvenționa prețul de producție  al Gigacaloriei din banii adunați de la majoritatea populației pentru „spații de birouri?“
  • 3. De ce nu spune brașovenilor că dacă se racordează la Tetkron riscă să rămână fără încălzire în toiul iernii dacă are vecini rău-platnici?
  • 4. De ce se promovează un sistem de termoficare discriminatoriu, pentru că nu toți brașovenii pot să se racordeze la acest sistem, dacă ar dori, dar plătesc taxe și impozite care se duc la subvenționarea firmei falimentare Tetkron ?
  • 5. Ce sume de bani are ca „strategie“ – dacă mai există vreuna – să investească Primăria Brașov în această afacere falimentară, care nu se adresează în niciun caz brașovenilor?
  • 6. Câte majorări de capital se vor mai face în perioada următoare la Tetkron SRL, pentru a acoperi datoriile firmei, bani care se duc direct în contul Bepco?
Alte articole:   Legea pentru uciderea urșilor, promulgată de Klaus Iohannis. Peste 400 de urși vor fi uciși în 2024 și 2025

Iar cititorii noștri în mod sigur mai au și alte întrebări de pus…

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate