Creştinii romano-catolici încep, miercuri, Postul Paştelui

Creştinii romano-catolici încep, miercuri, Postul Paştelui

Creştinii romano-catolici încep, miercuri, Postul Paştelui sau Postul Mare, transmite Agerpres.

„Miercuri, 14 februarie, Miercurea Cenuşii (post şi abstinenţă) începem timpul Postului Mare, timp de pregătire pentru Solemnitatea Învierii Domnului”, transmite marţi Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti.

Cu acest prilej, Episcopul Auxiliar de Bucureşti, Cornel Damian, va prezida Sf. Liturghie de la ora 18.30 în Catedrala Sf. Iosif.

Sfintele Liturghii la Catedrala Sf. Iosif se celebrează la orele: 7,00; 9,00; 17,00 şi 18.30, în timp ce Calea Sfintei Cruci se celebrează la ora 18,00 în fiecare zi de miercuri, vineri şi duminică din Postul Mare.

„În cadrul Sfintelor Liturghii se va impune pe cap cenuşă în semn de pocăinţă”, mai precizează sursa citată.

Alte articole:   Accident, acum, pe DN1

Prima zi de post la creştinii romano-catolici este întotdeauna într-o zi de miercuri, aceasta fiind denumită Miercurea Cenuşii.

Potrivit www.credinta-catolica.ro, postul propriu-zis permite numai o masă pe zi până la saturare, îngăduind să se ia puţină hrană dimineaţa şi seara. Sunt obligaţi la legea postului toţi cei care au împlinit 21 de ani până la cei de 60 de ani.

Întreaga perioadă a Postului Mare este un timp de penitenţă, în această perioadă atitudinea şi comportamentul creştinului trebuind să fie marcate de o formă de renunţare la sine.

În acest an, Postul Paştelui la creştinii romano-catolici începe pe 14 februarie, în timp ce creştinii ortodocşi încep Postul Paştelui pe 18 martie. Totodată, Paştele Catolic va fi sărbătorit pe 31 martie, iar Paştele Ortodox pe 5 mai.

Alte articole:   Locuitorii din Tărlungeni vor avea din acest an unde să ducă deșeurile pe care nu le pot arunca în pubele

Doi ani la rând, în 2010 şi 2011, dar şi în 2014 şi 2017, Paştele a fost sărbătorit în aceeaşi zi de toţi creştinii – ortodocşi, romano-catolici, greco-catolici, de evanghelici şi reformaţi, de cultele neoprotestante. Următorul an când Învierea Domnului va fi sărbătorită în comun va fi în 2025 – la 20 aprilie.

Cea mai mare sărbătoare a creştinilor, Paştele, comemorează Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!