COVID-19. Trei unități de învățământ cu probleme! O clasă de la Colegiul Național Unirea a fost închisă!

COVID-19. Trei unități de învățământ cu probleme! O clasă de la Colegiul Național Unirea a fost închisă!

Coronavirusul dă mari bătăi de cap elevilor și profesorilor de la unitățile de învățământ din județul Brașov.

O clasă de la Colegiul Național Unirea a fost închisă, încă de ieri, din cauza apariției COVID-19 la o elevă de clasa a 8-a. Întreaga unitate de învățământ se află în scenariul roșu, însă elevii din celelalte clase continuă cursurile.

„Direcția de Sănătate publică a luat decizia de a carantina doar clasa respectivă. Nu este necesară, cel puțin deocamdată, închiderea instituției în totalitate. Clasa din care provine eleva pozitivă va fi în scenariul roșu încă 8 zile cel puțin. Din ancheta epidemiologică desfășurată acolo a rezultat că profesorii care au predat la clasa respectivă au purtat măști de protecție și au respectat distanțarea socială. Astfel că ei nu au rămas acasă”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.

Alte articole:   VIDEO Peste 80 de percheziţii în toată ţara, pe linia combaterii infracţiunilor economico-financiare

Acesta a mai declarat că în urmă cu doar câteva ore au mai fost confirmate alte două cazuri de COVID-19 la Grădinița Nr. 9 de pe strada Aurel Vlaicu și la Liceul de Arte Plastice. În primul caz este vorba despre un cadru didactic auxiliar infectat, iar în cea de-a doua situație un elev a fost confirmat pozitiv. Ancheta Direcției de Sănătate Publică va stabili ce măsuri vor fi luate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate