COVID-19. Controale cu efective mărite ale polițiștilor, în zonele aglomerate!

COVID-19. Controale cu efective mărite ale polițiștilor, în zonele aglomerate!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

La activităţile desfăşurate au participat politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate 155 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 850 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă Pentru neregulile constatate au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 lei, dintre acestea, 88 fiind întocmite pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate