Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, arestat preventiv. Adolescentul care a supraviețuit incendiului, mărturie tulburătoare în fața instanței

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, arestat preventiv. Adolescentul care a supraviețuit incendiului, mărturie tulburătoare în fața instanței

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, unde a doua zi de Crăciun, într-un incendiu devastator au murit 8 oameni, între ei și copii, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis în parte, miercuri seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul privind incendiul de la Ferma Dacilor în care au murit opt oameni.

Ei au emis mandat de arestare preventivă pe numele controversatului om de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.

Ceilalţi doi inculpaţi au primit mandate de arest la domiciliu, în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.  Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Alte trei persoane fizice au fost audiate în dosar, fiind urmărite penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu în formă continuată. Este vorba despre fostul primar al comunei Gura Vadului Constantin Lungu, actualul primar, Nicolae Marius Sora, şi o funcţionară de la serviciul de urbanism din Primăria Gura Vadului.

Alte articole:   Încă o zi cu temperaturi extreme. Cod roşu de caniculă, în judeţul Braşov

Şansele victimelor să se salveze au fost aproape inexistente

Anchetatorii susțin că șansele victimelor să se salveze au fost aproape inexistente, având în vedere că pensiunea Ferma Dacilor avea mai multe probleme.

Ferma Dacilor a fost construită fără autorizație, spun anchetatorii. Apoi, mansarda imobilului a fost realizată din material lemnos, ușor inflamabil, și nu avea căi de evacuare optime – motiv pentru care construcția era încadrată la gradul 5 de rezistență la foc, cel mai scăzut.

De asemenea, pensiunea nu avea autorizație ISU, centrala de alamare la incendiu era nefuncțională și instalația electrică a imobilului era subdimensionată în raport cu nevoile.

Sursa probabilă a incendiului a fost „efectul termic al curentului electric”, potrivit ISU.

Declaraţia adolescentului de care a supraviețuit incendiului de la Ferma Dacilor

Adolescentul de 16 ani care a supraviețuit incendiului a depus o mărturie tulburătoare în fața instanței –

„La ora 4 și 50 de minute fratele meu a mers la toaletă și mi-a spus că a simțit miros de fum în cameră. (…) Fratele meu a deschis ușa, moment în care a intrat un fum puternic pe hol. Fratele meu a început să țipe foarte tare (…) Nu puteam respira deloc, era fumul foarte dens. M-am lăsat jos pentru a putea respira puțin (…) În momentele următoare l-am auzit pe tatăl meu care țipa de neputință. I-am auzit pe Petru și Victor, care țipau de durere. I-am recunoscut deoarece erau voci de copii”, scrie stirileprotv.ro.

În incendiul de la Ferma Dacilor adolescentul și-a pierdut tatăl și doi frați. Doar el și mama lui au supraviețuit.

Cornel Dinicu, prietenul meu, mi-a spus că a luat o mască de gaze ca să urce la etaj, însă nu a reușit să salveze pe cineva din cauza fumului. Am ajuns afară, nu puteam să respir, am văzut flăcări la acoperiș deasupra restaurantului (…) Consider că focul a plecat de la mansardă, respectiv din livingul unde era televizorul (…) Știam că televizorul se încingea destul de des”.

Familia băiatului este singura care nu și-a înmormântat morții din incendiu.

Alte articole:   Românii nu mai au nevoie de viză pentru Thailanda

Până acum ofițerii serviciului de Investigații Criminale nu au reușit să identifice două dintre victimele ce au pierit în incendiul devastator de acum o săptămână. Este vorba de cei doi frați. De altfel, la ultima cercetare la fața locului criminaliștii au descoperit nu mai puțin de 85 de fragmente osoase, iar analiza lor ADN ar putea oferi răspunsurile mult așteptate.

Foto: stirileprotv.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate