Opt copii și doi adulți recuperați de salvamontiști după ce rămăseseră blocaţi în Masivul Postăvarul (Foto)

Opt copii și doi adulți recuperați de salvamontiști după ce rămăseseră blocaţi în Masivul Postăvarul (Foto)

Două grupuri, formate din doi adulți și opt copii,au fost coborâți în siguranță de salvamontiști, după ce au rămas blocați, din cauza întunericului și a ceții, în zona Cabanei Postavaru, respectiv zona inferioară a pârtiei Sulinar.

Potrivit Salvamont Poiană Brașov, echipa a fost anunţată luni, în jurul orei 17.30, prin dispeceratul 112, de existenţa unui grup de patru persoane – un adult (instructor de schi din altă zonă) şi trei copii, cu vârste între 6-8 ani, prinşi de întuneric şi ceaţă în zona Cabanei Postăvarul de pe Drumul Roşu, în imposibilitate de a mai coborî, notează hotnews.ro.

Salvamontiștii au mers cu UTV-ul pentru preluarea turiștilor, iar când au ajuns cu grupul jos au fost anunțați că mai există un grup format dintr-un adult și cinci copii, și ei blocați în zonă inferioară a pârtiei Sulinar, zonă care este  închisă.

„Ne-am deplasat cu UTV-ul pentru preluarea şi transportul lor la baza pârtiei. Când am ajuns cu grupul jos, persoana adultă ne-a anunţat de existenţa încă a unui grup format dintr-un adult (instructor) şi cinci copii cu vârste între 7 şi 9 ani, şi ei blocaţi undeva în zona inferioară a Pârtiei Sulinar, zonă care este de altfel închisă”, au scris salvamontiştii pe pagina de Facebook Salvamont Poiana Braşov.

Pentru evacuarea acestora, salvamontiștii au apelat la angajați de la întreținerea pârtiilor, care au pus la dispoziție o mașină de bătut zăpada cu care grupul a fost coborât în siguranță.

Alte articole:   Reguli noi de colectare a ambalajelor în zonele turistice

Salvamontiştii din Poiana Braşov fac un apel

Salvatorii montani din staţiune au folosit prilejul pentru a face un apel: „Rugăm pe această cale organizatorii de tabere de schi sau instructorii din alte zone, cu grupuri de copii, care nu sunt familiarizaţi cu pârtiile din Masivul Postăvarul să dea dovadă de prudenţă şi responsabilitate în ceea ce priveşte copiii pe care îi au în grijă, să respecte orarul de funcţionare al instalaţiilor de transport pe cablu şi ora de închidere a pârtiilor şi să nu mai intre în zonele în care pârtiile sunt închise”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate