Contractele sociale – cheia succesului PSD la alegerile locale din 2016 la Brașov

Contractele sociale – cheia succesului PSD la alegerile locale din 2016 la Brașov

Social-democrații brașoveni au prezentat astăzi, la Hotelul Aro, echipa cu care va ataca alegerile locale din 5 iunie 2016. PSD i-a convocat la întâlnirea cu presa pe primii 15 candidaţi de pe lista pentru Consiliul Judeţean şi pe primii 10 de pe lista pentru Consiliul Local Braşov.

De asemenea, au fost prezenţi şi candidaţii PSD la funcţia de primar în municipiile şi oraşele din judeţ.

„Este un contract între candidat şi localitate, cu obligaţia că dacă va fi ales să încheie cu cetăţenii următorul contract social. Este un angajament în zece puncte în conformitate cu Codul de Etică şi Conduită al PSD. Atunci când vrei să faci administraţie, o faci cu transparenţă, cu eficienţă, cu responsabilitate şi în primul rând, cu orientare către cetăţean. Sunt principii care trebuie implementate cu toţi consilierii şi primarii care sunt candidaţi şi cei care vor reuşi. Ceea ce îmi doresc, e să reuşim să facem un alt fel de politică în administraţie, în interiorul partidului, să avem o deschidere către cetăţeni. Numai aşa le putem arăta că PSD poate să vină cu o nouă abordare pentru ei, să le deschidem uşile, administraţia să fie în slujba lor, nu doar la nivel declarativ, ci în mod real”, a declarat Mihai Mohaci, preşedinte interimar PSD Braşov.

El a precizat că aceste contracte sociale vor fi afişate la sediile fiecărei instituţii unde PSD va câştiga alegerile, iar atât conducerea judeţeană de partid va trebui să-l monitorize, cât şi cetăţenii, trebuie să-i monitorizeze pe viitorii aleşi. Mohaci spune că va fi următiră nu doar activitatea primarilor, dar vor exista discuţii şi cu consilierii locali. „Odată ce vom fi câştigat nişte mandate, să le raportăm undeva şi să încheiem. Volumul ulterior de muncă este unul mare, pentru că aşa cum am spus, vrem să facem un alt fel de administraţie. Este normal ca fiecare consilier să înţeleagă că are o mare responsabilitate, chiar şi acel simplu ridicat de mână, trebuie să fii conştient, să vezi de votezi, pentru ce votezi. Îi vom monitoriza, din partea organizaţiei judeţene, atât pe primari, cât şi pe consilieri”, a susţintu Mohaci

La rândul său, Viorel Chiriac, senator şi preşedinte executiv al PSD Braşov, a explicat componenţa listelor de consilieri: „O să vă spun cum am ajuns la această echipă care, după cum puteţi observa, adună cam tot ce poate să dea mai bun PSD la Braşov în acest moment. Experienţă, profesionalism, expertiză profesională pe domenii de activitate, tinereţe, într-un cuvânt, o echipă adevărată pentru administraţia publică braşoveană. Am ţinut cont, la formarea acestei echipe în ultimele trei luni, de principiul reprezentativităţii unităţilor administrativ teritoriale, aşa încât vom avea în Consiliul Judeţean reprezentare din toate zonele acestui judeţ, Făgăraş, Săcele, Zărneşti, Codlea, Rupea”, a afirmat Chiriac.

Acesta susţine că, pentru prima dată, PSD va oferi un alt tip de promisiune publică, aşa-zisul contract social, care va fi prezentat înainte de începerea campaniei electorale. Acesta conține o parte de criterii de integritate care trebuie respectate, şi angajamentele propriu-zise, propunerile concrete pe care candidaţii le fac comunităţilor. Programul politic va cuprinde, de exemplu, la o localitate, introducerea apei, canalizării, cu termene şi surse de finanţare. Nerespectarea contractului social atrage sancţiuni pe partea de sprijin politic, a menționat Chiriac.

Alte articole:   Caravana Metropolis: Șase seri cu filme în aer liber, în Parcul Titulescu

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate