Constatinescu (ANPC) vrea să „desființeză” trei regiuni europene. Manevră pentru a da afară oamenii care nu i se supun

Constatinescu (ANPC) vrea să „desființeză” trei regiuni europene. Manevră pentru a da afară oamenii care nu i se supun

Horia Constantinescu, șeful ANPC devenit celebru după scandalul Pescobar, schimbă harta regiunilor, convenită cu Uniunea Europeană. Este interesant cine îl ține în brațe pe acest individ, celebru mai degrabă prin scandalurile în care a fost implicat, pentru care Brașovul a fost mereu o redută care nu i-a făcut jocurile.   

Un proiect de hotărâre de guvern, promovat de Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor, ”desființează” trei din cele opt regiuni de dezvoltare, miza fiind numirea directorilor și controlul inspectorilor care controlează toți agenții comerciali din țară.

Din 2012, când a fost adoptat HG-ul pe care vrea să-l schimbe Horia Constantinescu, ANPC-ul este organizată în opt centre regionale, cu comisari șefi, care sunt ordonatori de credite. Lor li se subordonează comisariatele județene. La Constanța, comisariatul în care opera pe vremuri comisarul șef adjunct Constantinescu era subordonat Comisariatului regional din Galați.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Desființate centrele regionale care nu slugăresc șeful

Nu e de mirare că tocmai Galațiul sare din lista de „comisariate teritoriale”, cum vor fi numite structurile care înlocuiesc comisariatele regionale. Iar Constanța trece în subordinea directă a Bucureștiului, astfel încât comisarul șef din Capitală, proaspăt instalat de Constantinescu, primește cea mai mare felie de tort (hotelurile de pe Litoral și din București, restaurantele din cele mai mari centre turistice din țară, cele mai multe mall-uri și spații comerciale etc).

Ca și Galațiul, este sacrificat Doljul, care trece în subordinea…Prahovei, centru cadorisit și cu Valea Prahovei, după desființarea centrului regional Brașov. De ce Doljul și Brașovul? Acolo funcționau ultimele două posturi ocupate prin concurs. Restul inspectorilor șefi au fost numiți de Horia Constantinescu.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Iar dacă noua HG intră în vigoare, șeful ANPC va putea organiza un nou concurs prin care să-și valideze oamenii la conducere, dincolo de mandatul său dependent politic.

Pentru a justifica manevra, guvernul a fost înștiințat că vor fi desființate 75 de posturi în noua structură. Însă, până la jumătatea anului, au fost create nu mai puțin de 13 noi posturi de conducere în ANPC.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate