Constantin Niță: Problema căldurii trebuie să rămână în atenţia PSD Braşov

constantin nitaÎn calitate de partid social-democrat, PSD Braşov trebuie să se implice în rezolvarea problemei celor peste 20.000 de braşoveni care nu au căldură şi apă caldă când afară sunt sub zero grade, scrie deputatul PSD Constantin Niță pe blogul personal.

„Am primit foarte multe telefoane în ultimele zile prin care oamenii reproşează PSD că nu face nimic în această chestiune, ba mai mult că acoperă eşecul actualei conduceri a Primăriei. Pentru PNL şi PMP căldura pentru cei racordaţi la sistemul de termoficare este unul din subiectele clasice de campanie. Se află în top trei alături de aeroport şi autostradă. Veşnic nerezolvate, veşnic pasate! Cum începe campania însă, se fac că muncesc. Din păcate, «iarna nu-i ca vara», ca să-l cităm pe fostul preşedinte Traian Băsescu, iar oamenii rămân tot în frig”, notează Niţă.

Acesta scrie că meputinţa sau reaua intenţie a celor din PNL şi PMP au scuzat-o dând vina pe cei de la PSD.

Alte articole:   FOTO Au fost finalizate lucrările de modernizare a unui nou tronson de pe strada Canalului din Săcele

„Le reamintesc tuturor, celorlalte partide şi braşovenilor, că PSD s-a aflat mereu în opoziţie, atât în municipiu, cât şi în judeţ. Deciziile de rezolvare sau nerezolvare nu au fost la noi niciodată. Ceea ce am încercat să facem în permanenţă a fost să punem presiune pe conducerea Primăriei pentru a rezolva această problemă în beneficiul oamenilor, dar respectând legea. De câteva luni bune însă, conducerea interimară a PSD, prin Marius Dunca, a preferat să adopte o poziţie de no comment pe acest subiect. Dacă doreşte să fie un partid modern, de încredere, PSD are nevoie de lideri puternici, de caracter, care înţeleg fenomenele sociale şi politice şi dau dovadă de fermitate ori de câte ori este nevoie. Profilul „yes man” sau capul plecat, sabia nu-l taie va eşua mai devreme sau mai târziu. Între timp, PNL şi PMP dau vina ba pe fostul viceprimar, Răzvan Popa, al căruia mandat s-a încheiat deja de ani, ba pe cei câţiva consilieri locali PSD, ba pe nu ştiu ce controale etc. Culmea, singurii „nevinovaţi” ar fi liberalii care au majoritate în CL şi primar! PNL trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia zecilor de mii de braşoveni, să prezinte o soluţie pentru că ei au toată puterea. În acelaşi timp, le cer colegilor mei de la PSD Braşov, să renunţe la tot felul de înţelegeri de campanie electorală, să iasă de la adăpostul listei de partid şi să fie alături de oamenii care au cu adevărat nevoie. PSD nu are posibilitatea directă de rezolvare a acestei probleme, dar are obligaţia unui partid de stânga să ia o poziţie fermă. Orice înţelegeri electorale personale sau pe sub masă, trebuie lăsate deoparte. Înţelegerile trebuie făcute pentru rezolvarea problemelor, nu pentru ascunderea lor sub preş. Cu atât mai mult cu cât PSD este cel mai mare partid din opoziţie la Braşov, cu atât mai mult cu cât braşovenii solicită acest lucru – să le fie alături!”, încheie Niţă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate