Constantin Niță: s-au luat decizii antinaționale în cazul Companiei Naţionale a Uraniului

Constantin Niță: s-au luat decizii antinaționale în cazul Companiei Naţionale a Uraniului

Deputatul PSD Constantin Niță critică deciziile luate de Guvern în cazul Companiei Naționale a Uraniului (CNU).

„Nu ştiu cât de naţională mai este această companie şi nu ştiu dacă va mai produce uraniu pentru că deciziile luate au fost antinaţionale. Aşa cum se ştie, am mai luat poziţie pe acesta temă, dar nimeni nu m-a ascultat. Acum a venit scadenţa!
Îi reamintesc domnului ministru al Energie că, încă din anul 2013, au fost aprobaţi prin HG indicatorii tehnici şi economici pentru noua mină de uraniu şi că, în mod firesc, la începutul anului 2015 această mină ar fi trebuit să-şi deschidă porţile. De atunci au început discuţiile referitoare la preţul uraniului, care era mai mare decât cel adus din Canada”, notează pe blogul său Constantin Niță.

Alte articole:   Legea pentru uciderea urșilor, promulgată de Klaus Iohannis. Peste 400 de urși vor fi uciși în 2024 și 2025

Acesta remarcă faptul că România este sigura ţară din Europa care are tot lanţul de producţie de energie nucleară, motiv pentru care  este cazul să menţinem această competenţă, ba chiar să o dezvoltăm.

„Cine răspunde de distrugerea acestui lanţ de fabricaţie? De ce nu s-au luat măsurile necesare de deschidere a minei de la Grinţieş? Dumneavoastră aţi făcut ceva în acest sens? Cel puţin acum, în al doisprezecelea ceas, puteţi să uniţi CNU cu Nuclearelectrica şi astfel veţi reuşi să salvaţi această industrie (de aşteptat este să se opună cei ce câştigă foarte bine la Nuclearelectrica, dar cred că interesul naţional ar trebui să fie mai presus de voinţa unor vremelnici de pe acolo)”, este de părere Niță.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate