Constantin Niţă: În PSD decide o singură „voce” şi cine nu se supune e eliminat; e ca în jocul „Simon says”

Constantin Niţă: În PSD decide o singură „voce” şi cine nu se supune e eliminat; e ca în jocul „Simon says”

Fostul vicepreşedinte PSD, Constantin Niţă, a acuzat, joi, actuala conducere a partidului de criza majoră cu care se confruntă formaţiunea în interior, el criticând faptul că în PSD se iau decizii în „grup restrâns” şi că o singură „voce” decide, iar cine nu se supune este eliminat.

„Există un joc pentru copii numit <Simon says?, în traducere <Simon spune/decide/porunceşte…> care seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmplă în PSD în momentul actual. Există o singură <voce> răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită şi aprobă. Cine nu se supune este eliminat din <joc>”, a scris, joi, Niţă pe blogul său personal.

El subliniază faptul că PSD se confruntă cu o criză majoră în interiorul partidului, care este rezultatul managementului politic promovat de actula conducere, al cărei „stil” se bazează pe decizii în „grup restrâns”.

„Când nu te consulţi cu toţi preşedinţii de organizaţii din judeţ, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întruneşte… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacţie. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, în acest fel reuşeşti să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea”, a acuzat Niţă.

El a arătat că „grupul de laudă”al celor 10-15 din jurul conducerii face mai mult rău decât bine partidului.

Pe de altă parte, Niţă a expus o listă cu zece propuneri concrete care vizează, printre altele, consultarea preşedinţilor de organizaţii judeţene cu privire la deciziile majore luate de conducerea centrală a partidului, el menţionând că mulţi dintre aceştia se plâng că „sunt puşi în faţa faptelor/deciziilor îndeplinite fără a li se dea dreptul la opinie”.

Alte articole:   Avantajele potențiale ale dependenței de împrumuturile online

Niţă propune, totodată, şi implicarea foştilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. El menţionează că realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, iar „azi prea puţini lideri din acea perioadă mai sunt promovaţi public, şi cel mai puţin Ponta!”

De asemenea, Niţă propune încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care îşi exprimă părerile.

O altă propunere avansată de acesta vizează elaborarea unei noi platforme- program a PSD, cu implicarea tuturor, dar şi convocarea unui congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului.

„Sunt propuneri pe care PSD, în opinia mea, ar trebui să le ia pentru a recâştiga încrederea românilor, dar şi pentru a menţine unitatea internă. Sunt membru PSD de peste 20 de ani şi am destulă experienţă pentru a realiza că partidul nu este pe drumul cel bun”, a mai spus Niţă.

Liderul PSD Braşov, Constantin Niţă, s-a retras din viaţa politică în urmă un un an, când i-a expirat mandatul la conducerea organizaţiei judeţene Braşov, el anunţând, tot atunci, că nu va mai candida pentru un mandat de deputat.

Alte articole:   Două noi posturi vacante la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

În luna februarie 2016, Constantin Niţă era principalul candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. Surse din PSD au susţinut că acesta a fost înlăturat de Liviu Dragnea, în urma unei discuţii avute cu câteva ore înainte de alegerile pentru Consiliul Naţional.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate