Consiliul Local Brașov îngroapă iar bani în sistemul centralizat de termoficare

Consiliul Local Brașov îngroapă iar bani în sistemul centralizat de termoficare

consiliul localDeja devine suspectă grija aleșilor locali de a îngropa sute de miliarde de lei vechi într-un sistem de termoficare centralizat care este falimentar.

Oficial mai sunt racordate 12.000 de apartamente, firme, instituții. Ca să fie rentabil, sistemul centralizat de termoficare trebuie să (re)ajungă la 80.000 de abonați, ceea ce, o recunosc pe la colțuri și unii edili, este imposibil!

Cu toate acestea, mașina de tocat banii publici – Consiliul Local Brașov – pregătește încă un tun cu bani publici, la solicitarea Tetkron, „corbul“ care se hăntește din stârvul fostului CET. Iar ca toată aburala să pară OK, că nu se dau bani în plus de la bugetul local, apare o explicație halucinantă: nu trebuie bani în plus pentru majorarea prețului la Gigacalorie „deoarece aceasta actualizare este compensata de transformarea a 12 centrale termice de cvartal in puncte termice“. Evident, cei de la Tetkron omit să mai spună că și această transformare a costat bani grei… suportați tot de grosul populației care nu este racordată la sistenul centralizat. Dar, bineînțeles, celor din Consiliul Local „li se rupe“ de această situație, pentru că, dacă ar fi așa de bine cum propovăduiesc unii și alții pe la conferințe de presă și prin referatele de specialitate, ar fi primii care se rebrașează (gratuit, evident :D) la Tetkron.

Mai mult, o statistică pe care nu a făcut-o nimeni, pentru că ar fi un dezastru ca impact asupra opiniei publice, ar demonstra și câtă încredere au angajații Tetkron în acest sistem, pentru că grosul acestora au centrale de apartament…

Ceea ce trebuie să înțeleagă noii consilieri locali este faptul că au fost aleși să oprească „hemoragia“ cheltuirii banului public în interesul unora, așa cum s-a întâmplat în vechiul mandat, când PDL tăia și spânzura tot în oraș. Și venim cu un exemplu concret în materie de temoficare: firma SC Duo Cont Audit SRL, patronată de fostul și actualul consilier local PDL Țop Ferghete Carmen a încasat de la CET pentru a face un audit financiar în 2011, nu mai puțin de 41.266 de lei, iar pentru „servicii de consultanță privind modul de stingere a datoriei societății, având  prioritate plata salariilor compensatorii  an angajaților“ alți 16.770, un total de  58.036 de lei (adică peste 580 de milioane de lei vechi!). Cu un an înainte, în 2010, aceeași firmă a consilierului PDL a mai încasat 60.827 (608 milioane de lei vechi) pentru „audit financiar contabil, inclusiv participarea la inventarierea patrimoniului pe anul 2009“.

Alte articole:   Opt trasee tematice amenajate de Centrul pentru Protecția Naturii și Salvamont Covasna

CITEȘTE ȘI: Noi minciuni despre cât de bine este la Tetkron!

Pretul de vanzare a energiei termice furnizate de catre Bepco din sursele sale de producere s-a modificat in conformitate cu Decizia Presedintelui ANRE nr. 252 din 29.01.2013 , dupa cum urmeaza:

  • –          140.19 lei/MWh (respectiv 163.01 lei/Gcal) exclusiv TVA pentru energia termica vanduta din sursele Bepco Nord 1, Bepco Metrom si Bepco Noua;
  • –          137.15 lei/MWh (respectiv 159.48 lei/Gcal) exclusiv TVA pentru energia termica vanduta din sursa Bepco Nord 2
Alte articole:   Ghişeu unic de eficienţă energetică, înfiinţat la nivelul judeţului Braşov

In conformitate cu art. 4 din Decizia Presedintelui ANRE nr. 252 din 29.01.2013, Tetkron are obligatia de a duce la indeplinire prevederile acestei decizii.

In aceste conditii, pretul pentru energia termica livrata consumatorilor casnici din municipiul Brasov devine :

  • –          392.3 lei/Gcal inclusiv TVA,  pentru energia termica livrata din energia termica  cumparata din sursele Bepco Nord 1, Bepco Metrom si Bepco Noua;
  • –          387.92 lei/Gcal inclusiv TVA pentru energia termica livrata din energia termica cumparata din sursa Bepco Nord 2

Conform HCL nr. 27/30.01.2012, pretul local de facturare pentru energia termica livarata populatiei este de 198.5 lei/Gcal inclusiv TVA (160.08 lei/Gcal exclusiv TVA).

In acelasi timp, pentru consumatorii noncasnici racordati la reteaua de transport, pretul pentru energia termica livrata va fi 219.57 lei/Gcal exclusiv TVA (adică firme, școli, grădinițe etc.).

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate