Consiliul Județean Brașov vrea piste de bicicliști între localități

Consiliul Județean Brașov vrea piste de bicicliști între localități

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că admnistrația județeană are în vedere, în privința mobilității, realizarea unei rețele de piste de bicicliști de care să beneficieze în primul rând navetiștii care vin la lucru în municipiul Brașov.

Șerban Todorică a precizat că rețeaua de biciclete se va realiza în colaboraare și cu Primăria Brașov, pentru ca rețeaua să devină cât mai rapid funcțională. În acest an, administrația județeană și-a propus să realizeze studiul de oportunitate pentru întreg județul, iar anul viitor să fie gata Studiul de Fezabilitate.

„Este un proiect foarte drag mie, la care mâ gândesc de foarte mult. Aceste piste de bicicliști sunt convins că se pot realiza. Nu este un proiect al meu, este al oamenilor care își doresc și au nevoie de acest lucru, proiect care are susținerea președintelui Adrian Veștea. Avem în vedere chiar și amenajarea unor stații de odihnă pentru bicicliști, de adăpost, o băncuță, chiar și un kit minimal de reparații și, de ce nu, și o toaletă. Pentru că ne dorim ca Brașovul să devină un punct de referință pentru întreaga țară, să fim un exemplu de civililizație urbană”, spune vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Acesta a precizat că a existat o întlnire în acest sens cu primarii din Bod, Sânpetru, Hărman și Prejmer, care susțin această inițiativă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate