Consiliul Județean Brașov cumpără suplimentar încă 5 echipamente pentru UPU Spitalul Județean

Consiliul Județean Brașov cumpără suplimentar încă 5 echipamente pentru UPU Spitalul Județean

Conducerea Consiliului Judeţean Braşov şi cea a Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru au semnat actul adiţional la contractul de finanțare privind proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov” SMIS 122508, proiect în valoare totală de 6.793.628,72 lei, pentru achiziția de încă 5 echipamente.

În urma derulării procedurilor de achiziţie a tuturor echipamentelor prevăzute în contract, care au fost grupate pe zece loturi, administraţia judeţeană a realizat o economie totală de 1.799.174,66 lei (cu TVA), care a rezultat din diferența între valoarea estimată la momentul iniţierii achiziţiilor și valoarea atribuită.

Acest fapt a determinat conducerea Unităţii de Implementare a Proiectului (UIP) să propună şi să obţină de la ADR Centru acordul pentru prelungirea contractului de finanţare.

În baza actului adiţional, perioada de implementare a proiectului a fost extinsă până la 31 decembrie 2023. Ceea ce înseamnă o durată totală de 74 de luni.

Lista celor 5 echipamente medicale

În urma consultărilor echipei UIP cu conducerea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov, lista dotărilor medicale a fost suplimentată cu cinci echipamente. Pe care medicii le-au considerat de strictă necesitate.

Este vorba despre un sistem de transport pneumatic. (Estimat la valoarea de 357.000 lei cu TVA). Un ecograf (cu o valoare estimată de 357.000 lei cu TVA). Un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor (aproximat la suma de 477.785 lei cu TVA). Un bronhoscop rigid (evaluat la 226.100 lei cu TVA). Un bronhoscop flexibil (cu un cuantum estimat de 333.200 lei cu TVA).

Astfel, valoarea totală calculată estimativ pentru noile echipamente medicale ajunge la 1.751.085 lei (cu TVA), ea încadrându-se în economiile realizate.

În perioada următoare vor fi întocmite caietele de sarcini şi fişele tehnice ale aparatelor menţionate. APoi, vor fi demarate procedurile de achiziţie.

„Sunt mulţumit din două motive. Nu doar că am dotat noua Unitate de Primiri Urgenţe a judeţului Braşov cu 18 tipuri de echipamente complexe. Totalizând 83 de aparate care se prezintă la cele mai înalte standarde de calitate. Ci, în egală măsură, că am reuşit acest lucru cu ajutorul fondurilor europene, pe care le valorificăm la maximum. Consider acest proiect o reuşită şi sunt convins că echipamentele suplimentare vor completa necesităţile noii UPU. A fost extinsă şi modernizată, pe care am deschis-o în urmă cu o lună”, declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Distribuie dacă îți place!