Consiliul de Administrație al TVR a aprobat organizarea Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2021

Consiliul de Administrație al TVR a aprobat organizarea Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2021

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat organizarea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internațional Cerbul de Aur în 2021, sub rezerva aprobării bugetului evenimentului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SRTv pentru anul viitor, cu respectarea eventualelor restricții ce vor fi în vigoare în contextul pandemiei COVID-19.

Reprezentanţii SRTv vor demara discuţii de intenţie şi vor avea întâlniri cu potențialii parteneri, pentru organizarea festivalului în cele mai bune condiții, ținând cont de faptul că este vorba despre o  ediție aniversară, cea de-a XX-a.

Cerbul de Aur – cel mai mare festival-concurs internaţional de muzică din România, dar şi din această zonă a Europei  – este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele şi transmisiunile live produse exclusiv de televiziunea publică cu acest prilej adunând un număr mare de spectatori şi telespectatori.

Ediţia 2021 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur este una aniversară, având potenţialul de a consolida acest brand de televiziune şi de a-i confirma valoarea şi longevitatea.

“După un an dificil, sper că apariția vaccinului anti-Covid și măsurile de prevenție vor putea face posibilă organizarea Cerbului de Aur 2021. Şi mai sper că, alături de Consiliul Județean și Consiliul Local, dar şi cu ceilalți parteneri tradiționali, să putem organiza din nou Cerbul de Aur, acest eveniment important pentru Brașov și România. În ciuda declarațiilor recente care au circulat în spaţiul public, sunt convinsă că vom găsi soluții constructive pentru ca acest eveniment să poată fi produs din nou pe scena din Piaţa Sfatului, aşa cum o cere tradiţia.“, a declarat Doina Gradea, Președinte-Director General al SRTv.

Televiziunea Română a reluat în 2018 – după o pauză de 9 ani  – Festivalul Cerbul de Aur în Piața Sfatului din Brașov, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, alături de partenerii săi:  Consiliul Local Brașov; Consiliul Judeţean Braşov; Instituţia Prefectului Judeţul Braşov; Ministerul Culturii – cofinananţator al evenimentului; Ministerul Turismului; Societatea Română de Radiodifuziune şi TVR Moldova – coproducători.

În anul 2019, Televiziunea Română, alături de aceiași parteneri, a organizat o ediţie la fel de spectaculoasă a Cerbului de Aur, în acord cu tendinţele actuale în producţiile şi evenimentele de gen.

Ca urmare a restricţiilor generate de pandemia de coronavirus, Televiziunea Română a anulat organizarea ediției din anul 2020 a Festivalului. Pentru menținerea continuității brandului și pentru satisfacerea interesului publicului față de acest eveniment unic, a fost realizat şi difuzat programul special « Cerbul de Aur #Generaţii », care s-a bucurat de succes în rândul publicului din România.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2019. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Braşov, în Piața Sfatului.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete internaționale precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Ronan Keating, Emeli Sande şi mulți alții.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului reprezentând o reală atracție pentru număr impresionant de spectatori şi telespectatori de toate vârstele, din întreaga ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate