Confirmare: Castelul Bran este cel mai vizitat monument din România

Confirmare: Castelul Bran este cel mai vizitat monument din România

Castelul Bran, Complexul Naţional Muzeal Astra, Muzeul Brukenthal şi Muzeul Naţional Peleş sunt cele mai vizitate complexe muzeale din România, expoziţiile lor fiind văzute în acest an de sute de mii de persoane, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Mediafax de reprezentanţii instituţiilor.

Castelul Bran a avut, în perioada 1 ianuarie-31 august 2011, circa 430.000 de vizitatori până la sfârşitul anului, numărul acestora urmând să depăşească 550.000. Numărul vizitatorilor români la Bran continuă să fie însă mai mare – circa 61% – decât cel al vizitatorilor străini – 39%.

„Anul trecut, Castelul Bran a avut 517.000 de vizitatori, iar anul acesta, estimările sunt că numărul total de vizitatori va creşte cu circa 8% faţă de 2010. Am avut luni în care numărul turiştilor a crescut cu 18%, însă pe primele opt luni media de creştere a fost de 8,6%”, a declarat Alexandru Prişcu, directorul Castelului Bran. Creşterea numărului de vizitatori la Castelul Bran s-a datorat numărului mai mare de evenimente organizate faţă de anul trecut, inclusiv nunţi, dar şi climatului economic care şi-a mai revenit în acest an, consideră directorul Castelului Bran.

Alte articole:   Ședință deîndată: Consiliul Județean vrea exproprierea terenurilor pentru ocolitoarea mare a Brașovului

Probabil, în acest top ar fi intrat și CetateaRâșnov. Din păcate, acest monument a fost închis o bună perioadă vizitatorilor, din cauza lucrărilor de reparații.

CITEȘTE ȘI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate