Conducători auto, cercetați de polițiști pentru conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor interzise

Conducători auto, cercetați de polițiști pentru conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor interzise

Polițiștii rutieri efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, pe care le-au deschis după ce au depistat la volanul unor autoturisme, conducători auto testați pozitiv pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive.

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 05:30, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Calea Făgărașului, din municipiul Brașov.

În cadrul controlului efectuat, după ce a fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat, de 30 de ani, întrucât au observat indicii specifice, polițiștii l-au testat din punct de vedere al consumului de substanțe interzise, iar rezultatul a indicat prezența în organism a unei substanțe psihoactive.

Alte articole:   Schimbare radicală la Sistemul informatic al Casei de Pensii. Guvernul a luat decizia, în ședința de astăzi

Tot la data de 25 februarie a.c., în jurul orei 21:00, pe strada Hărmanului, din municipiul Brașov, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 27 de ani.

După ce au verificat aspectele de legalitate ale documentelor, în urma indiciilor sesizate, polițiștii l-au testat pe bărbat din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,91 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În continuare, deoarece rezultatul testărilor nu reprezintă probe în cadrul dosarelor penale, cei doi bărbați au fost conduși la o unitate medicală autorizată, unde le-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată și a consumului de substanțe psihoactive.

Alte articole:   Protest în curtea Guvernului! Angajații se pregătesc de grevă japoneză: ce nemulțumiri au oamenii

În cauzele prezentate au fost întocmite două dosare penale, ambele pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor desemnați din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate