Concert aniversar al Filarmonicii din Brașov în orașul Musashino

Concert aniversar al Filarmonicii din Brașov în orașul Musashino

La data de 23 noiembrie 2017, Filarmonica din Brașov a susținut, la Musashino Cultural Hall, un concert aniversar, cu ocazia marcării a 25 de ani de la începerea relațiilor de cooperare dintre Brașov și Musashino. Evenimentul s-a înscris și sub egida aniversării a 70 de ani de la dobândirea statutul de oraș al localității Musashino.

Programul a debutat cu o compoziție inspirată din repertoriul românesc, adaptată de dirijorul orchestrei, Daisule Soga și a continuat cu Simfonia a 9-a de Beethoven, pentru care s-a alăturat pe scenă un cor format din 260 de cetățeni din Musashino, dar și cântăreți de operă consacrați în Japonia. În final, corul a interpretat melodia “Crai nou” de Ciprian Porumbescu.

Alte articole:   Accident pe centura Brașovului

Concertul s-a bucurat de aprecierea publicului nipon, care a primit cu entuziasm prestanța Filarmonicii Brașov, dar și contribuția corului, din care au făcut parte persoane de toate vârstele.

La eveniment au participat ambasadorul României în Japonia, ES d-na Tatiana Iosiper, primarul orașului Musashino, Reiko Matsushita, președinta consiliului orășenesc local, Masayo Honma, precum și o delegație din orașul Brașov condusă de viceprimarul  Mihai Costel.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate